XI Седница на ЦО на ГРОМ: Да се зачува достоинството на граѓаните и институциите

GROM29.10.2015 година

XI Седница на ЦО на ГРОМ

Проф. д-р Зоран Поповски, потпретседател на Граѓанската опција за Македонија е новиот Претседавач со Централниот одбор на ГРОМ, а м-р Љупчо Пренџов, организациониот секретар е шеф на Централниот изборен штаб на партијата за претстојните парламентарни избори на 24 април 2016 година. повеќе

Прес – конференција: Заев барал мито – граѓаните на Струмица треба да му ги плаќаат казните

DSC_015228.10.2015 година

Повод за денешната конференција за печат на Граѓанската опција за Македонија ГРОМ беше пресудата на Основниот суд во Струмица од страна на судијката Лидија Аризанова која го прифаќа тужбеното барање на тужителот Зоран Заев  против претседателот на Општинската организација на ГРОМ Сашо Милковски. повеќе

Хуманитарна акција во организација на Форумот на жени ГРОМ – Карпош

20.10.2015 година
Форумот на жени ГРОМ-Карпош организира хуманитарна акција за донирање  на зимска блека и обувки под мотото “За сите на кои им е потребна наша помош”.
Акцијата ќе трае од 19.10.2015 до 03.11.2015.
Собирен пункт: Урбана заедница Карпош 1, од 08:00 до 15:00 во работните денови и сабота од 10:00 до 13:00 часот
Humanitarna akcija

Форумот на жени ГРОМ – Карпош во прегратките на манастирскиот комплекс Св. Јоаким Осоговски

1517.10.2015 година

Еден од најубавите манастири во Македонија, манастирот Св. Јоаким Осоговски, ги прими во своите свети прегратки жените членови и симпатизери на ГРОМ. Во организација на Форумот на жени ГРОМ – Карпош, 550 жени од осумнаесет до осумдесет годишна возраст, имаа ретка можност да го посетат ова свето место. повеќе

Прес – конференција: Евентуална промена на изборниот модел е од суштинско значење за функционирање

press_Prendzov25.08.2015 година

Граѓанската опција за Македонија со свој став за изборниот модел во Република Македонија. Поводот за конфернцијата за печат беше потенцијалната промена на постоечкиот модел кој е пропорционален со шест изборни единици. Организациониот секретар на ГРОМ, Љупчо Пренџов го истакна мислењето на Граѓанската опција за Македонија. повеќе

ЧЕСТВУВАЊЕ НА ДВАТА ИЛИНДЕНИ

znamemk02.08.2015 година

Делегација на Општина Карпош предводена од градоначалникот Стевчо Јакимовски потпретсадателката на ГРОМ Мавие Мехмети и претседателот на младите на ГРОМ Бојан Велевски, на 2 август, Илинден, положија венци свежо цвеќе на спомениците на учесниците на Второто заседание на АСНОМ, наспроти Собранието на Република Македонија, пред споменикот на Никола Карев и пред споменикот на Методија Андонов Ченто. повеќе

ГРОМ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ИЛИНДЕН

grom_krusevo02.08.2015 година

Партиска делегација на Граѓанската опција за Македонија-ГРОМ, денес на свечен и достоинствен начин ги одбележа двата големи Илиндени: оној во Крушево каде што е изборена идејата за македонска држава преку Крушевската Република и 2-август Илинден кога на Втрото заседание на АСНОМ е востановена државноста на РепубликаМакедонија. повеќе

ДО И ПО 24 АПРИЛ 2016

GROM15.07.2015 година

Од денес, 15 јули 2015 година, до 24 часот на 24 април 2016 година, се знае што ќе се случува.

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија треба да размислува што ќе прави по 24 април 2016 година, почнувајќи од 1 часот по полноќ, па натаму.

Оваа битка за нив завршува со сигурен пораз.

Дамјановски е тотално „аут“ од политичките збиднувања

stveco jakimovski03.07.2015 година

Моја проценка и мое индивидуално право како политичар е да одберам со кого на што ќе дебатирам. Доколку темата на разговорот требаше да биде само локалната самоуправа, тогаш јас почитувам дека Зоран Дамјановски е мој колега и градоначалник и двајцата можеме да говориме на таа проблематика. На оваа тема не би избегнал разговор и дебата ниту со градоначалникот од најмалата општина во Република Македонија. Меѓутоа, новинарот Мишко Иванов ме информираше дека поголемиот дел од емисијата ќе се однесува на високата политика, на што јас му одговорив дека Зоран Дамјановски не е ниту член на Извршниот одбор на Социјалдемократскиот сојуз, а јас, сум сепак, лидер на партија. повеќе

НИВО ЦИЦ

GROM02.07.2015 година

Да, господине Дамјановски! Прекрасен беше поводот за празното столче покрај вас на вечерашнава дебатна емисија „24 Анализа“, на која Вие го посакувавте да седне лидерот на ГРОМ –Граѓанска опција за Македонија Стевчо Јакимовски. Не сте му биле ниво за дискусија.

Па да, и навистина не му е ниво. Апсолутна вистина. повеќе

Страница 12 од 45« Прва...1011121314...203040...Последна »