Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Велигденска хуманитарна акција „За среќни велигденски празници“

17.04.2017 година

Форумот на жени на ГРОМ, во пресрет на големиот христијански празник Велигден, организираше Велигденска хуманитарна акција „За среќни Велигденски празници”.
Со цел убавината на овој празник да ја почувствуваат бројни социјално загрозени семејства, осамени стари лица, самохрани родители, штитеници на старечки домови, но и да се посетат и испочитуваат соседите од друга верска припадност и како симбол на соживот да се подарат црвени Велигденски јајца.
Жените на Граѓанската опција за Македонија ги почитуваат и ги негуваат традиционалните обичаи и вредности.

 

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin