Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Најдолгиот пат почнува со првиот чекор

rejtingЦентарот за истражување и анализа (ЦИА) во својата последна анкета за испитување на јавното мислење, покрај постоечките политички субјекти го вклучи и ГРОМ, најновата политичка партија во Република Македонија.

Ова е прва јавна презентација на растечкиот рејтинг на ГРОМ и нејзиниот лидер Стевчо Јакимовски. ГРОМ полека но сигурно внесува боја во црно-белиот политички поредок.

centar-u-500x360Според ЦИА, од вкупно 3672 анкетирани граѓани, ГРОМ има рејтинг од 5,3 отсто, а лидерот Јакимовски 6,4 отсто.

rejting

Целата анализа во написот на evesti.mk

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin