Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Јаревски на 40 години заврши факултет кај Мерко и веднаш се фати за 600 милиони евра

Граѓанската опција за Македонија-ГРОМ реагира на вчерашната пресконференција на ВМРО ДПМНЕ во која нашиот Претседател е наречен портпарол на СДСМ и ДУИ кој го брани проектот Алумина за остварување на партиски интерес.

Замислите кој ги дава овие квалификации?

Тони Јаревски кој на 40 години верувале или не дипломираше на престижниот универзитет кај Мерко и од дигач на рампи во Царина еволуира во пратеник во Собранието на Р.Макединија и портпарол на арамиското гнездо од белата палата.

За разлика од Тони Јарески кој не знае да ги напише 600 милиони евра и неговата дружина која зборува само за профит, Стевчо Јакимовски проектот Алумина го гледа како можност колку архитекти на него ќе работат, колку градежни, електро и машински инженери, дизајнери, колку армирачи, зидари, тесари, парногреачи , плочкари , фасадери, стаклари, молери, паркетари, електричари, колку хортикултурци ќе садат и ќе одржуваат цвеќиња и дрва, колку водоинсталатери и колку бетонски бази и сепарации ќе работат на овој проект.

Колку ИТ инженери, фирми , нотари, адвокати, странски компании, колку секретарки, сметководители, економисти, правници, трговци, менаџери, колу хигиеничарки, келнери и кувари.
А за градоначалникот Јакимовски е битно колку проектот Алумина ќе влијае на порастот на животниот стандард на жителите од Карпош и Скопје?
За луѓето од Струшкиот Хравард како Тони Јаревски и нему сличните најбитен е профитот.

Криминалците зборуваат за криминал а работниците зборуваат за работа.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin