Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

ГРОМ е згрозена од леснотијата и уиграноста на власта и дел од опозицијата за начинот како да се прифати француско-бугарскиот предлог

Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ е згрозена од леснотијата и уиграноста на власта и дел од опозицијата за начинот како да се прифати француско-бугарскиот предлог, а граѓаните нај елегантно да бидат изиграни.

Техниката која веќе ја договориле е денешната фарса во клубот на пратеници со наводната работа во комисии со која демек ќе се модифицира злокобниот предлог. Власта не не чуди како и обично ќе не убедува колку е добар предлогот, но не зачудува дел од опозицијата на чело со ВМРО ДПМНЕ и Мицкоски како во однапред договорена нечесна работа за изигрување на македонскиот народ прифатиле да асистираат во уништувањето на македонскиот идентитет, култура и историја .

За жал оваа фарса со која ќе се стави потпис и потврда за наводната втора бугарска држава ја играат и актери кои до вчера се колнеа дека нема да попуштат. Очигледно дека по наводното дипломатско пеење легнале на брашно и си прифатиле да асистираат во претворање на Република Македонија од држава во територија без народ.

Сега станува јасно зошто ВМРО ДПМНЕ правеше митинг и носеше автобуси пред десетина дена а тоа е со цел да спласне гневот кај народот и сега да глумат загрижени патриоти.

Затоа ГРОМ осудува секакво помагање на власта и учество во донесувањето на овој договор зошто со него ставаме потпис на последната фаза од обезличувањето, однародување и преставувањето на македонците како измислен народ кој постои од 1944 година и е Коминтерновска творба.

Затоа ГРОМ предлага Република Македонија да го искористи правото на Вето за влез на Финска и Шведска во НАТО со јасно ставање на знаење дека причината за таквиот чекор е бугарската блокада на нашиот пат кон ЕУ.

ГРОМ не прифаќа образложение дека сме мала држава, напротив власта го убедуваше народот дека со зачленување во воен сојуз како НАТО ќе бидеме побезбедни.

Ние Македонците сме загрозени како никогаш до сега и затоа треба да прибегнеме кон Вето во обид за последен спас на нацијата.

 

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin