Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Љупчо Пренџов: Владата, Заев и СДСМ се во паника!

‼️ Владата, Заев и СДСМ се во паника!
‼️‼️ За 16 работни денови потрошиле неверојатни 217 МИЛИОНИ евра, НАШИ – НАРОДНИ ПАРИ!
– еве мал приказ како се прави изборен поткуп
👉 На 6 август кога беа распишани изборите потрошиле 37 милиони евра. Од нив половината отишле за стоки и услуги, и тоа најмногу за договорни услуги, а другата половина или околу 17 милиони евра се наменети за субвенции и трансфери, при што безмалку целиот износ отишол за разни трансфери.
👉 На 9 август државата поарчила околу 11 милиони евра, а најмногу пари отишле за стоки и услуги, и ТРАНСФЕРИ ДО ОПШТИНИТЕ.
👉 10 август потрошиле државни пари од над 34 милиони евра. На тој ден ИМАЛО еден ГОЛЕМ државен трансфер до ОПШТИНИТЕ, од дури 19 милиони евра.
👉 11 август, пак, од државниот буџет се одлеале 14 милиони евра, а од нив дури 10 и пол милиони евра отишле за СУБВЕНЦИИ.
👉 18 август, буџетот бил полесен за 14 милиони евра, при што овој пат осум милиони евра се за стоки и услуги и тоа главно за ДОГОВОРНИ УСЛУГИ, а добар дел отишол и за СОЦИЈАЛНИ БЕНЕФИЦИИ.
🤌 Ова почитувани пријатели е класична злоупотреба на системот и државните ресурси.
⛔️Ова е државен предизборен поткуп.
👉 Еден ден, во многу блиска иднина од сега, некој ќе мора да понесе одговрност!

 

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin