Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

ЈАКИМОВСКИ ЗА ТВ 24: СЕКОЈ ГРАДОНАЧАЛНИК ТРЕБА ДА ОСТАВИ ГОЛЕМИ ДЕЛА ЗАД СЕБЕ

.Стевчо Јакимовски претседателот на партијата Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ, во Студио 10 истакна дека функцијата градоначалник е одговорна и дека секој градоначаник треба да придонесе за унапредување на општината каде е поставен.

„Четири години не се малку. За тој мандат се решаваат многу проблеми. Јас на чело на Карпош и со Коце Трајановски на Скопје дадовме многу во инфраструктурата. Тоа се крупни зафати. Секој градоначалник треба да остави големи дела зад себе за да го паметат.“ – рече Јакимовски.

Тој говореше за состојбата со дивоградбите во градот, но и ја повика државата слободно да го испита неговото работење.

„Ниту еден стан немам. Одговорно тврдам. Целата таа приказна мораше да издише, а тоа мораше да дојде преку кривични пријави. Јас стојам зад тоа дека државата може да ме контролира кога сака и каде сака. Јас треба секогаш да бидам исправен и кога тоа ќе се констатира, треба да го признае. Јас сум прогласен за најуспешен градоначалник во југоисточна Европа“, изјави Јакимовски.

Извор www.24.mk

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin