Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

КРСТЕ ПЕТРЕВСКИ ИЗБРАН ЗА НОВ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ПАРТИЈАТА

На денешната 14та Седница на Централниот Одбор на партијата, на предлог од Извршниот Одбор беше предложен и изгласан Крсте Петревски за нов Генерален секретар на Граѓанска Опција за Македонија-ГРОМ.

Петревски е активно вклучен во работата и дејствувањето на партијата од нејзиното основање па се до денес, особено во Општинската Организација на ГРОМ-Кисела Вода која ја раководеше од 2014-2017. Во 2017та е избран за член на Извршниот Одбор на партијата.

Крсте Петревски е роден на 18 август 1967 година. По образование е дипломиран економист.  Во неговата работна кариера вршел раководни и менаџерски функции во повеќе земји и во Македонија.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin