Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА: Повик до членството и симпатизерите за излезност на Претседателските избори

По вчерашната седница на Извршниот одбор на партијата, ГРОМ излезе во јавноста со соопштение

Граѓанската опција за Македонија-ГРОМ на синоќешната седница на Извршниот Одбор одлучи да го повика своето членство и симпатизерите задолжително да излезат на претстојните Претседателски избори.

Како никогаш до сега потребно е да излеземе во што поголем број и да избереме нов Претседател на државата.

ГРОМ најенергично се спротивставува на сите оние кои заговараат бојкот.

Со избор на апстиненција, македонските граѓани ќе направат огромна штета на државата со тоа што владеачките партии ќе го променат уставот и ќе изберат Претседател во Парламентот.

Со избор на Претседател во Парламентот се отвара уште една можност за уцена на малцинството врз мнозинството граѓани во Републиката.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin