Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

ГРОМ го поддржува СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ

СООПШТЕНИЕ

По повод СЕМАКЕДОНСКИОТ ПРОТЕСТ закажан на 27ми Фебруари 2018та година во 18:00 часот, пред ЕУ Центарот во Скопје, Граѓанска Опција за Македонија го поддржува.

ГРОМ не се согласува со политиките на актуелната власт, особено во дипломатските односи и цената која ние како Македонци треба да ја платиме за нашето ченство во Атланските и Еврпоските интеграции.

Граѓанска Опција за Македонија цврсто стои на ставот дека името Република Македонија, не треба да семенува.

Затоа, ГРОМ ќе го поддржува секое јавно изразување во контекст на несогласување со водењето на надворешната политика од страна на владата, а особено по прашањето на името на државата, идентитетот, јазикот и историјата.

Ова се прашања за кои никој во историјата не водел компромис, ниту била која земја во светот. Затоа и Република Македонија нема зошто да прави отстапки за членство во сојузи за кои не им се знае рокот на траење.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin