Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Жените во политиката, со фокус на локалните избори 2017

26.03.2017 година

Во организација на Националниот Демократски Институт, Форумот на жени на ГРОМ во периодот од 24 – 26 март 2017 година учествуваше и на последниот циклус во обуката за учество на жените во политиката, „Жените во политиката – со фокус на локалните избори во 2017“.

Претставнички на Форумот на жени ГРОМ беа потпретседателката на Форум на жени -ГРОМ, г-ѓа Бети Тасевска и Организациониот секретар на Форум на жени -ГРОМ, г-ѓа Елизабета Димоска.

Обуката се состоеше од предавања и работилница во врска со начинот на водење кампања за градоначалник или советник, симулација на кампања за локални избори, презентација, поставување на сцената, како и симулација на кандидатска дебата во програма во живо во ОТВОРЕНО студио.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin