Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Трибина за екологија на ФОЖ -ГРОМ Кавадарци

20.03.2017 година

По повод Денот на екологијата, Форумот на жени на ГРОМ Кавадарци одржа трибина за екологија во просториите на Општина Кавадарци.Трибината ја отвори претседателката на ФОЖ -ГРОМ Кавадарци.
По краткиот вовед, следуваше главното предавање на тема „Зачувај ја планетата земја” на претседателката на ОО ГРОМ Кавадарци, г-ѓа Божанка Минова. После предавањето се отвори дискусија за проблемите на локално ниво, во која гостите ги изнесија своите видувања и даваа предлог решенија за еколошките проблеми во нашиот град. Во дебата активно се вклучија: г-ѓа Цветанка Ристова, г-ѓа Сузана Филипова, г-ца Татјана Митревска, г-ѓа Благица Коцева-Тодорова, претс. Емилија Наумова, г-ѓа Јоана Коцева и пратеникот и организационен сектретар на ГРОМ г-дин. Панчо Минов.
ФОЖ-ГРОМ Кавадарци ја искажа својата безусловна достапност за интеракција со граѓаните по повод екологијата во и активно завземање при решавање на проблемите во соработка со претставникот во Собранието на Република Македонија и дека сите проблеми на граѓаните и предлог решенија ќе бидат застапени во програмата за локалните избори.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin