Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Прочка – Хуманитарна акција

Прости, простено нека ти е – толку едноставни зборови, а посилни се од најмоќното оружје во светот. За големиот христијански празник Прочка Форумот на жени ГРОМ – Штип традиционално ги посети старите и изнемоштени лица во старечкиот дом во Штип, се со цел и тие да го почуствуваат и доживеат овој голем христијански празник и да се присетат на традиционалните обичаи, а токму тие обичаи ги полнат со љубов нашите домови. Честит и вечит нека е празникот ПРОЧКА.

 

 

 

 

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin