Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Жените во политиката

Форумот на жени на Граѓанската опција за Македонија учествува на вториот дел од обуката за учество на жените во политиката “Жените во политиката – со фокус на локалните избори во 2017” во организација на Националниот Демократски Институт. Учеснички одГРОМ се претседателката на Форумот на жени на ГРОМ – Штип Бети Тасевска и претседателката на Форумот на жени на ГРОМ – Прилеп Елизабета Димоска. На оваа тридневна обука учествуваат 119 жени од 23 политички партии.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin