Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Насилство врз жените – дел од агендата на политичките партии во Република Македонија

Форумот на жени на ГРОМ, со свои две претставнички Славица Новачевска претседател на Форумот на жени на ГРОМ – Кисела Вода и Радмила Миташева претседател на Форумот на жени на ГРОМ – Гази Баба, учествуваше на работната средба: “Насилство врз жените – дел од агендата на политичките партии во Република Македонија”, во организација на Националната мрежа против насилство врз жените и семејното насилство одржана на 18 февруари 2017 година во Хотел Белви. На работната средба беа презентирани предходно имплементирани активности со политички партии во Република Македонија на тема родово базирано наслетство како и дефинирање на следните чекори за заедничко работење. Оваа проблематика е една од приоритетите на Форумотна жени на ГРОМ.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin