Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Честит Илинден

SazdovskiПочитувани граѓани на Република Македонија,

Денес чествуваме два големи Илиндени: 113 години од Илинденското востание и 72 години од Второто заседание на АСНОМ. Тоа се двата светли датуми на кои се ставија темелите за нашиот вечен сон: самостојна и демократска држава.

Денес е денот кога со гордост се поклонуваме на сите Илинденци, хероите на двата Илиндена, и илинденците и асномците, кои не обврзаа да ја продолжиме нивната голема мисла и дело, за вечна и просперитетна Македонија.

Sazdovski

Anchevski Drakulevski

 

Нека ни е честит големиот Илинден!

Граѓанска опција за Македонија

 

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin