Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

ФОМ ГРОМ потпиша декларација за промоција на младинските политики

12899704_10209039831782562_290935589_n28.03.2016 година

Денеска, 28.03.2016 година, во хотелот „Арка”, ФОМ ГРОМ, како партиски подмладок на Граѓанската опција за Македонија, во организација на Националниот младински совет на Македонија, потпиша декларација за промоција на младинските политики, помеѓу политичките актери во Македонија.

Истата, ја потпишаа претставници на 11 партиски подмладоци, на политичките партии кај нас. Во наредниот период, ФОМ ГРОМ, со свои претставници ќе учествува на регионалните форуми, кои ќе бидат организирани  од страна на овој младински совет под името,„Младински изборни муабети”.

12900219_10209039819382252_1428479437_n

На форумите, ќе се дебатира и ќе се изнесуваат предлози и идеи како да се зголеми младинското учество во политичките процеси во Република Македонија.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin