Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Хуманитарна акција на Форумот на жени ГРОМ – Карпош „ ЗА СИТЕ НА КОИ ИМ Е ПОТРЕБНА НАШАТА ПОМОШ ”

GROM Zeni 01.11.2015 година

Форумот на жени ГРОМ – Карпош успешно ја реализираше Хуманитарната акција “ За сите на кои им е потребна нашата помош “. Донациите, кои беа дарувани од срце и закитени со љубов, се грижливо одбрана зимска облека и обувки, толку неопходни во претстојните студени зимски денови.

Во хуманитарната акција учествуваа сите четиринаесет месни форуми на жени, кои со оваа активност, како и многупати досега, покажаа и докажаа дека Форумот на жени ГРОМ – Карпош, освен својот политички активизам, успешно се реализира и во општестевениот активизам, кој е секогаш воден од највисоки човечки побуди.

11159476_1685787101657192_4800292047959063070_n

Хуманоста е без граници, не признава никакви етнички, религиски, јазични или социјални различности. Хуманоста претставува грижа кон сите луѓе кои не се во можност да ги задоволат своите основни човечки потреби. Хуманоста претставува манифестирање на почит кон личноста на секој човек и давање на потик на неговите потенцијали.

12189553_1685784608324108_4485147581651567438_n

Нема поголема мисија од таа да им се донесе радост на децата или возрасните, на било кој начин, во било кое време, бидејќи за хуманост секое време е она вистинското.

12195929_1685784554990780_5964068026042205261_n

Форумот на жени ГРОМ – Карпош, како нераскинлив дел од Граѓанската опција за Македонија, им стои на располагање на сите граѓани кои се во невоља и на кои им е потребна вистинска пријателска поддршка.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin