Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Велигденски подарок од ФОЖ ГРОМ Карпош

11119864_10204789396559054_6690014093711316335_nФорумот на жени ГРОМ- Карпош им приредија радост на своите соседи и внесоа малку светлина во домовите на своите сограѓаните на кои тоа им е најпотребно. Во пресрет на најголемиот Христијански празник Велигден, за миг, ги стоплија срцата на осамените, изнемоштените и граѓаните во социјален ризик, подарувајќи им јајца, Велигденски боила и украси, со желба и на овие наши пријатели да им се овозможи да го направат Христијанскиот обичај на вапсување на Велигденски јајца.

Според Христијанското верување, јајцето е симбол на Исус Христос, а црвената боја, Исусовата крв, ја означува победата на животот над смртта. Форумот на жени ГРОМ-Карпош, на сите свои сограѓани и пријатели им посакува среќни Велигденски празници.

Христос Воскресе – Вистина Воскресе!

За радост, за среќа, за многу години.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin