Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

ГРОМ – Битола оддаде почит на трите историски Илиндена

ГРОМ02.08.2014 година

OO ГРОМ Битола оддаде почит на трите историски Илиндена – Победата кај Херонеја, 111 години од Илинденското востание и 70 години од Првото заседание на АСНОМ

Во Битола на 2.август 2014, по повод одбележувањето на трите историски Илиндена – Победата кај Херонеја- Првот македонски Илинден, 111 години од Илинденското востание и 70 години од Првото заседание на АСНОМ, делегација од ОО на Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ Битола, оддаде почит со положување на свежо цвеќе на двата споменика во Битола посветени на Илинденското востание.

Пред споменикот на Револуцијата пред Центарот за Култура и пред споменикот на Градските гробишта во состав на црквата Св.Недела. Делегацијата беше предводена од претседателката на ОО ГРОМ Битола, Александра Стојановска, претседателката на ФОЖ ГРОМ Битола, Лидија Стојановска,како и Горица Талевска, Веселин Босилковски, Никола Доневски и Пеце Доневски.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin