Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

ГРОМ – ОХРИД ЗА ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Кликни за фотогалерија24.04.2014 година

Кандидатот за пратеник од Охрид, Сашо Робески денеска одржа прес-конференција на која изложи два проблеми кои претставуваат бариера во процесот на европското интегрирање на нашата земја. Прво, тоа е нерешеното прашање со корупцијата, а како втор проблем ги постави недоволното внимание посветено на екологијата и заштитата на животната средина.

„ГРОМ е политичка партија која досега покажа и докажа дека може и знае да води чиста кампања, без споредување со останатите политички партии и без непотребно нивно именување. Имаме идеи и решенија за голем дел од бариерите кои ја спречуваат нашата земја континуирано и здраво да се развива. Ние ќе знаеме да ги оствариме во пракса доколку ја добиеме довербата на граѓаните во недела!“ – истакна Робески.

Носителот на листа за ИЕ5, г.Љупчо Настоски и дел од останатите кандидати за пратеници од Охрид, денешниот ден го искористија за блиски и непосредни посети на семејства низ Охрид и Дебарца. Подмладокот на ГРОМ пак делеше флаери и промотивен материјал на случајните минувачи по охридската чаршија, плоштадот и кејот, за со насмевка и убав збор да им ја доближат визијата на ГРОМ на граѓаните од Охрид и да покажат дека политиката има и ведра страна.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin