Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Акција за подигање на свеста за екологијата

Акција за подигање на свеста за екологијатаВо рамките на одбележувањето на Денот на екологијата, како дел од централната акција под мотото Еко младина – здрава средина, на 23 март 2014 година, Форумот на млади на ГРОМ – Охрид, заедно со Форумот на жени на ГРОМ – Охрид, одржа неколку акции за подигање на свеста за екологијата, славејќи го почетокот на пролетта.

Прв чекор беше делењето пораки на тема екологија на случајни минувачи. Потоа, членовите на ФОМ и на ФОЖ ГРОМ – Охрид се упатија кон Националниот парк „Галичица“, каде што спроведоа акција за чистење и засадување дрвца за поздрава средина.

– Ваквите акции се од неизмерна важност за охридскиот регион, но и за цела Македонија. Средината во која живееме е огледало на нашето однесување. Ние младите мора да дадеме свој придонес во екологијата којашто е една од најкритичните теми во светски размери – велат од ФОМ ГРОМ – Охрид.

Кликни за фотогалерија

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin