Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Деветта седница на ИО на ГРОМ

ГРОМПРЕПОРАКА ЗА САМОСТОЕН НАСТАП НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ                               

Раководството на Граѓанската опција на Македонија, на денешната (сабота 8 февруари 2014) Деветта седница на Извршниот одбор ги разгледа сите аспекти за настап на претстојните претседателски и евентуални предвремени парламентарни избори.

Врз основа на направените анализи Извршниот одбор донесе заклучок, на седницата на Централниот одбор на Граѓанската опција на Македонија која ќе се одржи утре на Скопски саем, да му предложи на Централниот одбор, кој е второ тело во хиерархијата на партијата по Собранието, да донесе одлука за настап на претстојните претседателски избори.

Во исто време, на утрешната седница на ЦО ќе биде утврден и претседателскиот кандидат од редовите на ГРОМ кој ќе се вклучи во претседателската трка.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin