Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Работна средба меѓу градоначалниците на Општина Карпош и на Општина Винковци

Работна средба меѓу градоначалниците на Општина Карпош и на Општина Винковци ЧЕКОР КОН ЗБРАТИМУВАЊЕ 

Пред два дена, градоначалникот на Општина Карпош, и лидер на ГРОМ, Стевчо Јакимовски оствари работна средба со градоначалникот на хрватската општина Винковци, Младен Карлиќ и заменик-градоначалникот Иван Босанчиќ.

Целта на оваа средба беше разгледување на можноста за збратимување на двете општини, а иницијативата произлезе од страна на претседателот на ОО на ГРОМ – Охрид и советник во Општина Охрид, Љупчо Настоски.

Високите гости од Хрватска беа во службена посета на Охрид за време на големиот христијански празник Водици и беа почесни гости на Општина Охрид во текот на изминатиот викенд. Пред заминувањето отпатуваа во Скопје за да се сретнат со г.Јакимовски и да поразговараат за остварување на тесна соработка помеѓу општините Карпош и Винковци.

Средбата помина во пријатна атмосфера и беше договорено во најскоро време, делегација од Општина Карпош да ја посети Општина Винковци-Република Хрватска, а потоа делегација на Општина Винковци да ја посети Општината Карпош.

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin