Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Претседателот на ОО-ГРОМ во Охрид, Љупчо Настоски во посета на малата Мона

Претседателот на ОО-ГРОМ во Охрид, Љупчо Настоски во посета на малата МонаЉупчо Настоски и годинава за Божиќните празници во домот на Симона Јовеска. Охридскиот советник, не ја заборави малечката Мона, која што сеуште за жал живее во светот на темнината. Но новина е тоа што Мона веќе излегува од својот дом и научила многу работи во Дневниот Центар „Доброљубие“, каде што се образува.

„Еден, сва три четири, десет. Брзај, брзај прваче кон школскиот двор, те чека учителка со мајчински збор“.

Претседателот на ОО-ГРОМ во Охрид, Љупчо Настоски во посета на малата МонаМалечката Мона ја чуствуваме како дел од нашето семејство, вели Настоски. Тој раскажа дека посебно бил трогнат кога Мона на 27 декември минатата година го побарала на телефон и му рекла „Чичко Љупчо ти годинава ме заборави“.

Целиот текст можете да го прочитате на следниов линк: http://www.tvm.mk/vesti-mobil/ohrid/16056-cetvrti-pat-nastoski-dom-mona

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin