Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

ИНТЕРВЈУ Јакимовски: Ќе има предвремени парламентарни избори, а ГРОМ ќе настапи самостојно!

Градоначалникот на општина Карпош и претседател на Иницијативниот одбор на „ГРОМ“ во интервју за „Фактор“ говори за Граѓанската опција за Македонија, за основачкото собрание кои ќе се одржи на 14 септември годинава. Јакимовски смета дека ќе има предвремени парламентарни избори кои ќе се одржат заедно со претседателските, а „ГРОМ“ како партија ќе настапува самостојно. На парламентарните избори очекува пет до шест пратеници, а на претседателските избори најавува дека ќе истрчаат со свој кандидат за претседател на државата. Јакимовски е со став и за собраниските инциденти од 24 декември, за актуелната политичка и економска состојба, за законот за медиуми. Го критикува и градоначалникот на Центар затоа што првиот ден од својот мандат го започнал со клоцање на тараби, наместо како што вели, со позитивна енергија.

Линк до целото интервју на ФАКТОР.мк

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin