Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Честит Илинден

Средба на иницијативниот одбор на ГРОМ во Делчево

На сите граѓани на Република Македонија им го честитам големиот празник 2 Август-Илинден. Тој за нас, граѓаните на Република Македонија, има двојно значење. Оваа година одбележуваме 110 години од Илинденското востание и 69 годи
ни од Првото заседание на АСНОМ.

Тоа се два светли датуми во македонската историја кои ја симболизираат борбата за големите идеали: за слобода, рамноправност и за демократија. Идеалите и придонесот на нашите херои, и илинденците и асномците, нè обврзуваат не само да го чествуваме големиот празник со гордост и славје, туку да им оддадеме почит на втемелувачите на нашата државност, како и да ја продолжиме нивната голема мисла и дело. Нека Ви е честит големиот Илинден!

Стевчо Јакимовски

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin