Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Крсте Петревски

Член на Извршен Одбор

Крсте Петревски е роден на 18 август 1967 година во Гостивар, од 1998 година живее во Скопје. По образование е дипломиран економист. 1990 г. бил трговски соработник одговорен за промоција на производители од Југославија на пазарите во сите поранешни земји на Советскиот Сојуз, Комерцијално трговско биро на СФР Југославија, Москва (Русија). 1993 г. заменик менаџер Dobra Holding s LTD, Кипар, преставништво Москва, (Русија), одговорен за увоз и извоз на текстилни производи, обувки, хемија и храна, 2003 г. извршен директор и косопственик Палсоник Балкан д.о.о., Скопје (Македонија), 2010 г. ALGIDA, UNILEVER, Скопје (Македонија), 2014 г. извршен директор и косопственик МАКОМ д.о.о., Скопје (Македонија) Сега EBRD Advice for Small Businesses The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)

Активно вклучен во работата и дејствувањето на партијата од нејзиното основање па се до денес, особено во Општинската Организација на ГРОМ-Кисела Вода која ја раководеше од 2014-2017. Во 2017-та е избран за член на Извршниот Одбор на партијата. Од 24.03.2021 година е избран за Генерален Секретар на Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ

 

Facebook профил: Крсте Петревски
Tweeter профил: Krste Petrevski
Е-маил адреса: petrevski.krste@gmail.com

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin