Граѓанска Опција за Македонија

Граѓанска Опција за Македонија

Мојот потпис за Стевчо Јакимовски

Почитувани,

Граѓанската Опција за Македонија-ГРОМ одлучи да ме предложи за кандидат за Председател на Република Македонија. Имајки го во предвид моето долгодишно искуство, годините кои ги имам зад себе, белата коса, резултатите во моето работно и политичко дејствување, одлучив да ја прифатам кандитурата за претстојните Претседателски Избори 2024 година.

За да таа цел одлучно и ХРАБРО тргнуваме во собирање на 10.000 потписи!

 КАКО ДА ЈА ПОДДРЖИТЕ КАНДИДАТУРАТА НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ?

Еве што да направите:

  1. Понесете лична карта или пасош за идентификација во подрачната канцеларија на ДИК;
  2. Упатете се се во подрачната канцеларијата на ДИК (Државна Изборна Комисија) во општината според адресата на личната карта. Локациите можете да ги најдете  подолу сортирани по град и општина;
  3. При посета на една од канцелариите на ДИК треба да потенцирате дека сакате да се потпишете на Образецот за собирање на потписи за предлагање на кандидат за Претседател на Република Македонија за Стевчо Јакимовски;
  4. Покажете го својот документ за идентификација и внесете го вашето име, презиме, матичен број и своерачен потпис на образецот.

РАБОТНО ВРЕМЕ НА КАНЦЕЛАРИИТЕ НА ДИК: Од понеделник до недела (секој ден вклучувајќи викенд) од 08:00 до 20:00 часот.

ЛОКАЦИИ НА КАНЦЕЛАРИИТЕ НА ДИК:

СКОПЈЕ

Центар и Аеродром 

Локација: во барака бр.1 во кругот на административната барака на Општина Центар.
Адреса: ул. Михаил Цоков бр. 1, нас. Дебар маало, Општина Центар, Скопје

Карпош, Ѓорче Петров и Сарај

Адреса: ул. Стрезово бр.7 нас. Козле, Скопје
Локација: Во бараката на М.З. Петар Божиновски Кочо, веднаш до средното угостителско училиште „Лазар Танев“.

Бутел, Чаир, Шуто Оризари и Чучер Сандево

Адреса: ул. „Бутелска“ бб Скопје, нас. Бутел
Локација: бараката помеѓу полициската станица во Бутел и црквата Св. Јован Крстител

Гази Баба, Илинден, Петровец, Арачиново

Локација: Во просториите на Општина Гази Баба, првата барака од лева страна кога ќе се влезе на главниот влез наспроти хотел Континентал.
Адреса: ул. Архимедова 2, нас. Автокоманда, Општина Гази Баба, Скопје

Кисела Вода, Сопиште, Зелениково

Локација: Во бараките на Општина Кисела Вода,  барака бр. 9, канцеларија бр.20.
Адреса: ул. Петар Дељан 17, нас. Кисела Вода, Скопје

ЛИСТА НА НОТАРИ КАДЕ ШТО СЕ СОБИРААТ ПОТПИСИ ЗА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ:

Центар

Нотар Сашо Василевски

Локација: Кај ЕУ Центар, спроти НЛБ Тутунска Банка
Адреса: ул. Св. Кирил и Методиј бр.52 б/1-3

Аеродром

Нотар Катерина Митревска

Локација:Спроти Мезе Бар, Спроти ТЦ Скопјанка
Адреса: Бул.Кузман Јосифовски Питу бр.26, мезанин локал 11

Карпош

Нотар Муамет Шеху

Локација: Во зградата на Базаро до бензиската Окта на Партизанска
Адреса: Бул. Партизански Одреди бр106, влез 3

Ѓорче Петров

Нотар Башким Амети

Локација:веднаш до Жито Маркет, на главна улица во Ѓорче
Адреса: ул Ѓорче Петров бр.33