ГРОМ одекна во Пехчево

944472_153849391474061_1581067957_nВчеравечер во Кино-салата во Пехчево, Иницијативниот одбор на Граѓанска опција за Македонија ја промовираше ГРОМ пред пехчевчани. Во преполната сала, прв на своите сограѓани им се обрати Стевче Митревски, кој повикувајќи ги пехчевчани да ѝ се придружат на ГРОМ истакна дека оваа партија, нова на македонската политичка сцена, нуди концепт каков што досега не е виден во Пехчево и во Македонија воопшто. повеќе

ГРОМ инкубатор на идеи

Tвојата позитивна енергија, мотивација, способност и квалитет вложи ги за себе и за својата иднина!
Кликни ТУКА и прати идеја, предлог, размислување или проект кој произлегува од твоите потреби и проблеми, учествувај активно во решавање на проблемите со кои се соочува Република Македонија!
inkubator-idei-520

„Грмна“ ГРОМ и во Кичево

8445_150089511850049_163014953_n

Со поздрав за иницијативата на првиот човек на Иницијативниот одбор на ГРОМ, Стевчо Јакимовски, изразувајќи му безрезервна поддршка, Кристина Костовска, магистер по правни науки од Кичево, ја отвори промоцијата на Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ во Кичево.

Вчеравечер, 20 јуни 2013 година, во хотелот „Унион“, во Кичево, на присутните симпатизери и идни членови на ГРОМ им се обрати и Арслан Зеку, пензионер од Србица, кој како свој главен мотив за присуството на промоцијата и за одлуката да и се приклучи на ГРОМ ја истакна определбата на партијата да се занимава со граѓаните, со индивидуите, со нивните проблеми и потреби. повеќе

ГРОМ го осветли небото над Кисела Вода

ГРОМ ГО ОСВЕТЛИ НЕБОТО НАД КИСЕЛА ВОДА„Младиот кадар во Република Македонија е запоставен. На нас младите се гледа како на посакувано гласачко тело, а потоа повторно нè враќаат на маргините на општеството. Некогаш младите беа движечка сила на општеството и затоа ние сакаме заеднички да го градиме нашиот дом. Сакам поделбите да ги оставиме зад нас и како што громот го осветлува небото, така и Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ ќе го осветли мракот од македонското небо.“ГРОМ ГО ОСВЕТЛИ НЕБОТО НАД КИСЕЛА ВОДА„Младиот кадар во Република Македонија е запоставен. На нас младите се гледа како на посакувано гласачко тело, а потоа повторно нè враќаат на маргините на општеството. Некогаш младите беа движечка сила на општеството и затоа ние сакаме заеднички да го градиме нашиот дом. Сакам поделбите да ги оставиме зад нас и како што громот го осветлува небото, така и Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ ќе го осветли мракот од македонското небо.“ повеќе

Средба на Иницијативниот одбор на ГРОМ во Делчево

Средба на иницијативниот одбор на ГРОМ во ДелчевоВчера, 17 јуни 2013 година, во Делчево се одржа средба на претседателот на Иницијативниот одбор на Граѓанската опција на Македонија – ГРОМ, Стевчо Јакимовски, со претставници и членови на партијата од овој град. По тој повод, Јакимовски одржа и прес-конференција, на која пред медиумите ги посочи целите и заложбите на партијата, како и намерите во поглед на развојот и напредокот на овој регион од земјата. повеќе

ГРОМ промовирана во КумановоPromovimi I OQM në Kumanovë

ГРОМПретседателот на иницијативниот одбор Стевчо Јакимовски нагласи дека ГРОМ нема да поддржува ниту една од партиите.
– Ние не се формираме за да некого задржиме на власт, ниту се формираме за некого да донесеме на власт. Нашата цел е да бидеме дел од власта, да формираме автохтона политика на граѓанската опција, рече Јакимовски.
ГРОМKryetari I këshillit iniciativ Stevço Jakimovski tha që OQM nuk do të përkahë asnjë parti politike.

-Ne nuk jemi ngritur për të mbajtur dikë në pushtet as nuk formohemi që dikë të sjellim në pushtet. Qëllimi ynë është të bëhmi pjesë e pushtetit, të formojm politik autoktone të opcionit qytetar u shpreh Jakimovski.
повеќе

ГРОМ промовирана во КавадарциOQM në Kavadar

Panco_MinovПоранешниот градоначалник на Кавадарци Панчо Минов и неговата граѓанска опција за Кавадарци се приклучуваат кон Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ.

Минов посочи дека ја избрал опцијата на Јакимовски оти не била ниту лева, ниту десна туку граѓанска и се залага за граѓанските вредности.Panco_MinovIsh-kryetari i komunës së Kavadarit Panço Minov dhe opcioni qytetar për Kavadarin i bashkohen iniciativës së Opcionit qytetar për Maqedoninë-OQM.

Minov  tha se e ka zgjedhur opcionin e Jakimovskit se nuk qenka as e majtë, e as e djatht por qenka qytetarë dhe përpiqet për vlerat qytetare.

повеќе

ГРОМ во КумановоOQM Në Kumanovë

stevce_i_viktor_kumanovoВо Куманово претседателот на Иницијативниот одбор на Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ, Стевчо Јакимовски и домаќинот Виктор Цветковски го испија првото заедничко кафе најавувајќи за во иднина заедничка соработка на политичката сцена во Република Македонија, при тоа потпишувајќи ги пристапниците за членството во новиот политички субјект на политичката сцена на Македонија-Граѓанската опција за Македонија-ГРОМstevce_i_viktor_kumanovoNë Kumanovë kryetari I këshillit iniciativ I opcionit Qytetar për Maqedonin-OQM Stevço Jakimovski  dhe nikoqiri  Viktor Cvetkovski  e pinë kafen e përbashkët duke paralajmëruar për bashkpunim të përbashkët në skenën politike në Republikën e Maqedonisë,në të njejtën kohë duke I mbushur fletëregjistrimet për antarsim në subjektin e ri polikt ne skenën politike të Maqedonisë-Opcioni qytetar për Maqedoninë-OQM

повеќе

Говор на Мавие Мехмети од СкопјеFjalimi I Mavie Mehmetit nga Shkupi

– Јас сум професор, Албанка, мајка и сопруга. Како граѓанин на Република Македонија, никогаш досега не сум била член на некоја партија. Но, оваа идеја ми даде поттик да влезам во политиката.Политиката не е привилегија на мажите, туку и ние жените имаме многу нешто да кажеме. Сакам да седнеме сите на една маса и да разговараме за прашањата и проблемите кои не мачат. Без посредници,еднакви и рамноправни, директни и толерантни.
Сакам тоа што го знам и умеам да го споделам со граѓаните на оваа држава и со нив заедно да ја градам иднината за нас и нашите деца.– Unë jam Shqipëtare, profesoreshë, nënë dhe bashkëshorte.

Si qytetare e Republikës së Maqedonisë deri tani asnjëherë  nuk kam qenë anëtare e ndonjë partie politike. Por kjo ide më nxiti  të hy në politikë. Politika nuk është privilegj vetëm për meshkuj,por edhe ne gjinia femrore kemi shumë gjëra për të thënë. Dëshiroj që të gjith të ulemi në një tryez dhe të bisedojmë për problemet dhe gjërat që na mundojnë. Ndërmjetsues të njëjtë, të barabartë, të drejtpërdrejtë dhe tolerant.Atë qe dij dhe mundem ta bëj, dua  ta ndaj me qytetarët e këtij shteti, dhe së bashku me ta të ndërtoj ardhmërinë për ne dhe fëmijët tanë.

Говор на Емир Ибраим – магистрант од СкопјеFjalimi I Emir Ibraimit magjistër në Shkup

– Јас сум млад човек, и не сум среќен кога гледам дека некои мој другар, врсник, Турчин, Македонец, Албанец, заминуваат од оваа држава. Затоа јас одлучив да останам и да градам држава во која ќе има место за сите нас. Но, си велам: Кога ако не сега? Ако мојата земја оди во погрешна насока, се прашувам кои се моите перспективи? Што? Треба да чекам некој друг да одлучува за мене? Јас решив да преземам одговорност! Впрочем, за тоа и се школував. Завршив политички студии и сум пред магистратура. Не сакам да чекам. Тука сум со вас!– Unë jam një djalë I ri dhe nuk jam I lumtur  kur shoh që disa shokë moshatarë të mi, turq,maqedonas, shqiptarë, largohen nga ky shtet. Prandaj unë vendosa të qëndroj dhe të ndërtoj një shtet ku do të ketë vend për të gjithë ne. Por, them: Nëse jo sot kur? Nëse vendi im shkon në drejtim të gabuar cilët janë prespektivat e mia.Qka? Duhet të pres që dikush tjetër të vendos për mua?  Unë vendosa të marr përgjegjsinë ! Prandaj edhe për atë gjë u shkollova. Me studimet politike përfundova dhe tash jam para magjistraturës. Nuk dua të pres. Këtu jam me ju!

Страница 48 од 49« Прва...102030...4546474849