ГРОМ Карпош ќе сади млади садници

ГРОМ Карпош ќе сади млади саднициПо повод денот на дрвото 27.11.2013 (среда), активисти на Општинската организација ГРОМ Карпош организираат засадување на садници. Засадувањето на 50 млади дрвца ќе биде со почеток во 10:00 часот, а ќе се  сади на зелената површина покрај кејот на Вардар, во непосредна близина на спортските терени во Влае 2 .

М-р Ивана Митева избрана за претседател на ОО Чешиново – Облешево

М-р Ивана МитеваДА СЕ БИДЕ ВО ГРОМ ЗНАЧИ ДА СЕ БИДЕ ХРАБАР

На дваесеттото јубилејно Основачко собрание на Општинска организација на ГРОМ, за Општина Чешиново – Облешево, вчеравечер, 24 ноември, 40 присутни делегати едногласно и ја дадоа раководната функција на м-р Ивана Митева. Обраќајќи им се на присутните чиј претседател ќе биде во следниот период, Митева им се заблагодари за довербата и истакна дека успесите на оваа општинска организација ќе бидат заеднички успеси на сите нејзини членови. повеќе

Бојко Илиевски, прв претседател на ГРОМ – Кочани

Бојко Илиевски, прв претседател на ГРОМ – КочаниГРОМ ЌЕ ГО ВРАТИ ОРИЗОТ НА КОЧАНСКИТЕ ПОЛИЊА

Деведесет присутни делегати, вчеравечер, 24 ноември, едногласно му ја дадоа својата доверба на Бојко Илиевски да биде прв претседател на Општинската организација на Граѓанска опција за Македонија од Кочани. На Основачкото собрание што се одржа во Мултикултурниот дом беа усвоени и составите на Општинскиот одбор и на Надзорниот одбор на оваа општинска организација на ГРОМ. повеќе

Трибина на ГРОМ во Драчево

Трибина на ГРОМ во ДрачевоСКОПЈЕ НЕ Е САМО ЦЕНТАРОТ

Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ денеска, 24 ноември, својата програма им ја приближи на драчевци. Лидерот на партијата, Стевчо Јакимовски, на трибината што се одржа во  Домот на Месната заедница во Драчево, детално ги образложи целите и заложбите што се имплементирани во партиската програма. Тој се задржа на приоритетите што ја прават програмата на ГРОМ поинаква од сè друго што се нуди на политичката сцена на Македонија, но пред сè на потребата да се овозможи еднаков развој на сите региони од земјата. повеќе

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА: Да се намали финансискиот товар врз граѓаните

 ГРОМ - Да се намали финансискиот товар врз граѓаните Актуелната власт, наместо да го растовари стопанството од големите фискални давачки што ги имаат и компаниите, но и самите граѓани, таа антиципира нови, зголемени трошења во идната 2014 година. повеќе

Слободан Илиевски, прв претседател на ОО на ГРОМ – Центар

Слободан Илиевски, прв претседател на ОО на ГРОМ – ЦентарГРОМ ЦЕНТАР-ПАРТИЈА НА МЛАДИТЕ

На седумнаесеттото по ред Основачко собрание на Општинска организација на Граѓанската опција за Македонија на Општина Центар, од страна на присутните 102 делегати, Слободан Илиевски беше избран едногласно за прв претседател на организацијата. На него, исто така беа изгласани и составите на Општинскиот и на Надзорниот одбор на Општинската организација. повеќе

Алекса Копачев – претседател на ГРОМ Босилово

ГРОМ БосиловоЗДРУЖЕНИ ЗЕМЈОДЕЛЦИ СЕ СИЛНИ ЗЕМЈОДЕЛЦИ

Алекса Копачев е новоизбраниот претседател на 16-тата по ред Оштинска организација на Граѓанската опција за Македонија во Босилово. Него вечерва го изгласаа делегатите од ова струмичко село на Основачкото собрание  во големата општинска сала, на кое присуствуваа  претседателот на ГРОМ Стевчо Јакимовски како и членови на Извршниот и Централниот одбор на оваа новоформирана партија на македонската политичка сцена. повеќе

Оливер Станоески – претседател на ГРОМ-Карпош

ГРОМ КарпошГРОМ БАРА ИЗБОРИ

Оливер Станоески, магистар по мир и развој е првиот претседател на најголемата општинска организација на Граѓанската опција за Македонија-Карпош. Него, со акламација го изгласаа  1612 членови на ГРОМ на вечерашното Основачко собрание  кое се одржа  во хотелот „Александар Палас“ во Скопје. повеќе

Росоман – преполно со членови на ГРОМ

ГРОМ РосоманВо преполната сала во ново училиште, вечерва (16.11.2013)  се одржа Основачкото собрание на  општинската организација на ГРОМ-Росоман. На него беа утврдени составите на работните тела на Собранието, и тоа работното претседателство во состав: Небојша Маринковиќ, Спасе Ристевски и Славица Трипуновска. На Основачкото собрание беа изгласани и составите на органите на Општинската организација како и  членови на Надзорниот одбор. Присутните  членови на четиринаесеттото по ред основачко собрание, со задоволни лица го пречекаа Претседателот на ГРОМ, Стевчо Јакимовски. повеќе

Стевчо Јакимовски, претседателот на ГРОМ ги полни салите низ Македонија

ГРОМ ГрадскоГРОМ ВО ГРАДСКО ДОБИ И ОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА И КАНЦЕЛАРИЈА

Вечерва (16.11.2013) во просториите на кино салата „Крсте Петков Мисирков“ во Општина Градско, се оформи тринаесеттата општинска организација  на Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ-Градско. Присутните 70 делегати на оваа политичка партија  едногласно го усвоија  предложениот дневен ред  на основачкото собрание кој ги опфаќа  работното претседателство, верификационата комисија, кандидациона комисија како и изборот на органи на оваа општинска организација. повеќе

Страница 44 од 49« Прва...102030...4243444546...Последна »