ГРОМ ќе оди по свој автентичен пат

ГРОМ ќе оди по свој автентичен патВечерва, 20 октомври 2013 година, во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Кичево, со акламација беше избран првиот претседател на Општинската организација на Граѓанската опција за Македонија – Кичево, Анто Трајаноски.

Во поздравниот говор до присутните 158 членови-делегати што му ја дадоа својата поддршка, Трајаноски изрази благодарност, но, исто така, рече и дека му е доделена огромна одговорност зашто ГРОМ – Кичево треба да се докаже како една од најдобрите политички опции во тој град. повеќе

Конституирано раководството на ГРОМ

Конституирано раководството на ГРОМВладо Поповски, поранешен министер во Владата на Република Македонија е избран за претседавач на Централниот одбор на Граѓанската опција на Македонија. Ова едногласно го изгласаа членовите на ЦО на ГРОМ на денешната прва, Конститутивна седница на која се бираа раководните функции и тела на новата партија.

Членовите на Централниот одбор на денешната седница, која се одржа во Бизнис салата на Скопски саем, ги избраа и потпретседателите и секретарот на партијата. Конституирано раководството на ГРОМВладо Поповски, поранешен министер во Владата на Република Македонија е избран за претседавач на Централниот одбор на Граѓанската опција на Македонија. Ова едногласно го изгласаа членовите на ЦО на ГРОМ на денешната прва, Конститутивна седница на која се бираа раководните функции и тела на новата партија.

Членовите на Централниот одбор на денешната седница, која се одржа во Бизнис салата на Скопски саем, ги избраа и потпретседателите и секретарот на партијата. повеќе

Ако е за аир, доста е споменици!

ГРОМ ВО ПЕХЧЕВОСАШКО ПАРАСКОВ – ПРВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРОМ ВО ПЕХЧЕВО

Сашко Парасков е првоизбраниот претседател на Општинската организација на Граѓанската опција за Македонија- ГРОМ во Пехчево. Тој  вечерва едногласно беше  изгласан од 167-те присутни делегати во преполната сала во Домот на Културата во Пехчево каде се одржа Основачкото собрание на ГРОМ во овој град во Источна Македонија. повеќе

Во Велес се отвори петтата Општинска Организација на ГРОМ

Во Велес се отвори петтата Општинска Организација на ГРОМ

Вечерва (16.10.2013) во просториите на административната зграда на Општина Велес, се оформи општинската организација  на Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ за Велес. Присутните 168 членови и симпатизери на оваа политичка партија  едногласно го усвоија  предложениот дневен ред  на основачкото собрание кој ги опфаќа  работното претседателство, верификационата комисија, кандидациона комисија како и изборот на органи на оваа општинска организација. повеќе

Горан Ефремов – претседател на Општинската организација на ГРОМ во Пробиштип

Горан Ефремов - претседател на Општинската организација на ГРОМЕдногласно, со громогласен аплауз, Горан Ефремов, актуелен советник во Советот на Општина Пробиштип, вечерва, (14 октомври 2013 година), беше избран за претседател на Општинската организација на Граѓанската опција за Македонија во Пробиштип.

Во преполната сала во хотелот „Црешево топче“, се одржа Основачкото собрание на ОО – ГРОМ од Пробиштип. На него беа утврдени составите на работните тела на Собранието, и тоа работното претседателство во состав: Дијана Петковска-Иванова, Јулија Павлова, Стојмир Саздовски, Киро Тодосов и Славе Димовски. На Основачкото собрание беа изгласани и составите на органите на Општинската организација. За членови на Надзорниот одбор беа избрани Маја Соколовска, Анџелика Ампова, Ивана Ѓорѓиева и Марија Ефремова. повеќе

Божанка Минова- прва жена претседател на Општинска организација на ГРОМ

Божанка Минова- прва жена претседател на Општинска организација на ГРОМВечерва, 13 октомври 2013 година, во Домот на културата во Кавадарци, околу 500 членови на Граѓанската опција на Македонија – ГРОМ присуствуваа на свечениот чин,  одржување на Основачко собрание на Општинската организација на ГРОМ – Кавадарци.

Со овој чин, на кој Општинската организација на ГРОМ – Кавадарци, која се профилира како релевантен фактор на политичката сцена во општината, раководеше работното претседателство меѓу кои беа Верица Јошева, Златко Јованов и Димитар Зарков. повеќе

Прес-конференција: Членови на локалните власти од Македонија пристапуваат во ГРОМ

Прес-конференција: Членови на локалните власти од Македонија пристапуваат во ГРОМДенеска, 13 октомври 2013 година, во седиштето на Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ (на аголот од раскрсницата на ул. Рузвелтова и бул. Теодосиј Гологанов) се одржа конференција за медиуми по повод пристапувањето на 14 актуелни советници од неколку локални самоуправи од Македонија во редовите на Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ. повеќе

Република: Во центарот мириса на избори

Се погласни се информациите дека во македонскиот политички центар се подготвуваат коалиции

Во центарот мириса на избори И додека високи извори од таборите на инволвираните информираат за конкретни разговори преговори на оваа тема, лидерите на партиите од центарот негираат создавање центристички пакт. Се најдоа и на темата предвремени парламентарни избори, како единствени кои ги посакуваат, но од коалиција нема ни абер, барем декларативно. повеќе

Граѓанска опција за Македонија ја обои црно-белата политичка сцена

ГРОМ – НОВАТА ВИЗИЈА ЗА ПРОСПЕРИТЕТНА МАКЕДОНИЈА

Граѓанска опција за Македонија ја обои црно-белата политичка сцена„Ниту на референдум сме го добиле името, ниту на референдум ќе го потврдуваме, ниту на референдум ќе го даваме. Тоа исконски ни припаѓа“,беше децидниот став на Стевчо Јакимовски, кој го истакна во својата свечена реч по повод формирањето на новиот политички субјект на македонската политичка сцена, Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ, вечерва во „Универзална сала“ во Скопје. повеќе

Говор на Стевчо Јакимовски, претседател на ГРОМ

IMG_1404

Почитувани присутни, членови на ГРОМ – Граѓанската опција на Македонија, почитувани симпатизери и поддржувачи на новата политичка сила во Македонија, драги гости, почитувани претставници на седмата сила, медиумите, добровечер и добредојдовте.

 

Добредојдовте на Основачкиот конгрес на Граѓанската опција за Македонија, добредојдовте на ГРОМ.

повеќе

Страница 43 од 46« Прва...102030...4142434445...Последна »