Известување

ГРОМИзвршниот одбор на Граѓанска опција за Македонија ги известува своите членови од Неготино дека Основачкото собрание на оваа Општинска организација на ГРОМ, поради лошите временски услови, се одложува.

Истото ќе се одржи по новогодишните празници, а за деталите во врска со времето и местото на одржување, членовите на ГРОМ од Неготино ќе бидат благовремено известени.

 

ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

ГРОМВо недела, 29.12.2013 год. во 12 часот, во Бизнис салата на Скопски саем, ќе се одржи Втората седница на Централниот одбор на Граѓанската опција на Македонија-ГРОМ. На дневен ред се неколку суштински точки за функционирање на партијата, и тоа формирање на градската организација на ГРОМ, формирање на форумот на жени и форум на младите.

По тој повод, во 13.15 часот претседателот на Граѓанската опција на Македонија Стевчо Јакимовски ќе одржи конференција за печат за присутните медиуми.

Членовите на ГРОМ од Велес, хумани во пресрет на празниците

ГРОМФо­ру­мот на же­ни, во со­ра­бо­тка со Фо­ру­мот на мла­ди, при Оп­штин­ска­та ор­га­ни­за­ци­ја на ГРОМ од Ве­лес, во пре­срет на но­во­го­диш­ни­те и бо­жиќ­ни­те праз­ни­ци ор­га­ни­зи­ра две ху­ма­ни­тар­ни ак­ции.

На пр­ва­та, што ќе се одр­жи утре, 27 де­кем­ври, во 12 ча­сот, во На­род­на­та куј­на во Дво­ро­ви, чле­но­ви на ГРОМ – Ве­лес ќе до­ни­ра­ат ру­чек за со­ци­јал­но за­гро­зе­ни гра­ѓа­ни и под мо­то­то „Да ру­ча­ме за­ед­но“, ќе по­ми­нат при­јат­ни ми­го­ви во нив­но друш­тво. повеќе

Основање на Општинска организација на ГРОМ – Василево

Основање на Општинска организација на ГРОМ - ВасилевоВО МЛАДИНАТА Е ИДНИНАТА

На 33-то основачко собрание, кое вчеравечер се одржа во село Владевци, дипломираниот криминалист Марјан Митев беше избран за претседател на општинската организација на ГРОМ за Василево. Во оваа прилика тој им се заблагодари на присутните делегати за искажаната доверба и вети дека сериозно ќе пристапи кон предизвикот кој го носи оваа функција. повеќе

Сузана Димовска, претседателка на ОО на ГРОМ – Свети Николе

Сузана Димовска, претседателка на ОО на ГРОМ – Свети НиколеНАДЕЖ ЗА ПОДОБРА ИДНИНА НА ДЕЦАТА

„Ја создадовме ГРОМ за да ја вратиме надежта дека нашите деца ќе имаат поубава иднина од нашата“, порача Сузана Димовска, првата претседателка на Општинската организација на ГРОМ – Свети Николе. Неа, вчеравечер, 22 декември, едногласно за своја претседателка ја избраа осумдесетина основачи на партијата од овој град, кои на Основачкото собрание иста таква поддршка им дадоа и на составите на Општинскиот и Надзорниот одбор. повеќе

Изгласани раководните органи на ОО од Чучер-Сандево

Изгласани раководните органи на ОО од Чучер-СандевоГРОМ-ИДЕЈАТА ПРЕРАСНА ВО 18-ИЛЈАДНА ВОЈСКА

Вчеравечер, 22 декември, со одржувањето на Основачкото собрание, Општинската организација на ГРОМ од Чучер-Сандево за претседател го избра Аце Црничиќ. повеќе

Избрано раководството на ОО на ГРОМ – Чашка

Избрано раководството на ОО на ГРОМ – ЧашкаНАДЕЖ ЗА ПОДОБРА ИДНИНА

„Вам ви благодарам на многубројноста и на поддршката, а на претседателот на ГРОМ, Стевчо Јакимовски, му благодарам што ја прифати идејата на Иницијативниот одбор да биде лидер на Граѓанската опција за Македонија, зашто на нашата земја навистина ѝ беше потребна нова, свежа визија, нова надеж за подобра иднина“. повеќе

Прес-конференција: Владата предлага – изборен буџет

Прес-конференција: Владата предлага - изборен буџетПредлог-буџетот за 2014 година навидум е развоен, но реално е изборен, а тоа се гледа преку зголемувањето на неговата приходна и расходна страна. Ова го изјави денеска претседателот на Граѓанска опција на Македонија, Стевчо Јакимовски, на конференцијата за печат, изнесувајќи ги ставовите на ГРОМ по вчерашната седница на Извршниот одбор на партијата. повеќе

Основачко собрание на ОО Гром-Битола

ГРОМ ВЕТУВА И ВЕРУВА

Основачко собрание на ОО Гром-БитолаМладиот магистрант по општ менаџмент Александра Стојановска е новиот прв човек на ГРОМ-Битола.За неа гласаа 106 членови на Општинската организација на ГРОМ-Битола на вчерашното Основачко собрание. повеќе

Основачко собрание на ОО Гром-Прилеп

Основачко собрание на ОО Гром-ПрилепНИ ТРЕБА ВЛАДА ЗА ПОЧИТ, А НЕ ЗА СТРАВ

Приватниот претприемач Златко Пирганоски е првиот претседател на Општинската организација на ГРОМ од Прилеп.Ова, вчеравечер (11 декември 2013), едногласно го изгласаа членовите на ОО ГРОМ-Прилеп на Основачкото собрание на кое учествуваа повеќе од 100-тина делегати од градот под Маркови Кули. повеќе

Страница 40 од 47« Прва...102030...3839404142...Последна »