Коалицијата ГРОМ стартуваше во претседателската трка

Коалицијата ГРОМ стартуваше во претседателската  трка НА МАКЕДОНИЈА И Е ПОТРЕБЕН ХРАБАР ЧОВЕК

Визијата, да се направи Македонија подобро место за живеење, ја наговести коалицијата предводена од Граѓанската опција за Македонија, Српската напредна странка, Партијата на слободни демократи и Титовите леви сили, на централниот митинг кој денеска се одржа на платото во ТЦ ,,Лептокарија’’, во населбата Карпош 3. повеќе

СПОРТ, ЕКОЛОГИЈА И МЛАДОСТ ВО АКЦИИТЕ НА ФОМ – ГРОМ

ФОМ ГРОМ БитолаНа 23 март 2014 година, како дел од централната акција на ФОМ-ГРОМ, и ФОМ ГРОМ – Битола одржа спортско-еколошка акција во Националниот парк „Пелистер“.

Дваесетина членови на Форумот на младите, потпомогнати од Општинската организација на ГРОМ-Битола, успешно ја спроведоа акцијата, која во духот на спортот и на екологијата, опфати пешачка прошетка и собирање отпад на Пелистер. Акцијата имаше и едукативно-креативен карактер, со тоа што младите остварија непосреден контакт со присутните граѓани-излетници, разговарајќи со нив за зачувување на природата и делејќи им јаболка со цел да се откажат од пушењето. Целта на таа постапка беше да се изврши влијание врз излетниците во насока на тоа да се намали непријатната навика на фрлање отпушоци на Пелистер, со што би се спречил и потенцијален пожар. повеќе

ФОМ-ГРОМ Центар со кампања против пушењето

ФОМ-ГРОМ Центар со кампања против пушењетоФорумот на млади на ГРОМ Центар, во неделата (23 март 2014) имаа активност за кампања против пушењето. Подмладокот од Центар делеше флаери на две локации, едната во Градскиот парк, а другата пред ТЦ „Буњаковец“. Активноста започна во 11 часот, а траеше до 13 часот. Од реакцијата на граѓаните, можевме да забележиме дека акцијата потполно го постигна посакуваниот ефект.

Кликни за фотогалерија

47. Основачко собрание на Општинска организација на ГРОМ

47. Основачко собрание на Општинска организација на ГРОМЗА­ИСК­РИ ГРОМ И ВО КАР­БИН­ЦИ

Христе Гигов вчеравечер, 23 март 2014 година, стана прв претседател на Општинската организација на Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ од Карбинци. На Основачкото собрание на ОО на ГРОМ во оваа источномакедонска општина беше избрано и потесното раководство, при што за секретар беше назначен Николче Драгиев, за заменик-претседател беше избран Усеин Хусеин, за претседател на ФОМ ГРОМ – Карбинци беше изгласан Мартин Левков, а Радица Костадинова, според одлуката на присутните членови, ќе го раководи Форумот на жени на оваа општинска организација. повеќе

Миле Спасовски, прв претседател на ОО на ГРОМ – Радовиш

Миле Спасовски, прв претседател на ОО на ГРОМ – РадовишЗАЕДНО ДА ИМ СЕ РАДУВАМЕ НА ПОБЕДИТЕ НА ГРОМ

„Датумот 23 март 2014 година ќе биде запаметен како ден кога група храбри луѓе од Радовиш се осмелија да го напуштат црно-белиот свет“, истакна претседателот на Општинската организација на Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ од Радовиш, Миле Спасовски. Тој вчеравечер беше избран за прв претседател на ОО на ГРОМ во овој град, на Основачкото собрание на кое, исто така, беа именувани и првите луѓе на Форумот на млади на ГРОМ, Спасе Лукаровски, и на Форумот на жени на ГРОМ, Билјана Ристова. повеќе

СНСМ, ПСД И ТИТОВИ ЛЕВИ СИЛИ ЗАЕДНО ВО КОАЛИЦИЈАТА ГРОМ

СНСМ, ПСД И ТИТОВИ ЛЕВИ СИЛИ ЗАЕДНО ВО КОАЛИЦИЈАТА ГРОМСтевчо Јакимовски, Драгиша Милетиќ, Слободан Угриновски и Кире Гештаковски денеска, во хотелот „Карпош“, официјално ја обзнанија својата предизборна коалиција за претстојните претседателски и предвремени парламентарни избори.  Пред самиот старт на изборната кампања тие ја потпишаа и усвоија Декларацијата за заеднички настап на претседателските и предвремените парламентарни избори 2014 година и за формирање на коалицијата ГРОМ. повеќе

ЗА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

ЗА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИПод мотото ,,Дрвца за поздрав живот“, Форумот на жени ГРОМ – Карпош, во организација на ФОЖ – Карпош 4, на 22. март (сабота) со почеток во 11 часот го одбележа Денот на пролетта. Во еколошка акција жените засадија пет дрвца и подарија 80 саксии расадни цвеќиња наменети за балконите на нашите сограѓани. повеќе

Форумот на жени на ГРОМ-Карпош и Форумот на жени на ГРОМ-Ѓорче Петров

Форумот на жени на ГРОМ-Карпош и Форумот на жени на ГРОМ-Ѓорче Петров СПОДЕЛИВМЕ ЉУБОВ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ

На Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, Форумот на жени на ГРОМ-Карпош и Форумот на жени  на  ГРОМ-Ѓорче Петров, подарија многу љубов на прекрасниот Даниел Цеков и споделија едно прекрасно дружење со неговата мајка Марија Јанакова и нивното семејство, во нивниот топол дом во населбата Даме Груев во Ѓорче Петров. повеќе

Говор на Иван Чепреганов, претседател на Градската организација на ФОМ ГРОМ – Скопје

Ivan CepreganovПОЧИТУВАНА МЛАДИНО НА ГРОМ, ПОЧИТУВАНИ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ ОД МЕТРОПОЛАТА СКОПЈЕ, ОД КОЈА ПОЛЕКА ОСТАНУВА САМО „ПОЛАТА“ А СЕ ПОВЕЌЕ „МЕТРИ“.

ЗАДОВОЛСТВО МИ Е ВЕЧЕРВА ШТО СЕДАМ ПРЕД ВАС.

НЕ, ИЗВИНЕТЕ, ЧЕСТ МИ Е ВЕЧЕРВА ШТО СЕДАМ СО ВАС И ПОКРАЈ ВАС!

ЗНАЕТЕ ЗОШТО: ЗАШТО ПРЕД МЕНЕ СЕ НАОЃА НАЈХРАБРАТА МЛАДИНА ВО МАКЕДОНИЈА,  СЕ НАОЃА МЛАДИНАТА НА ГРОМ! повеќе

Иван Чепреганов, прв претседател на Градската организација на ФОМ ГРОМ – Скопје

Иван Чепреганов, прв претседател на Градската организација на ФОМ ГРОМ - СкопјеВО МЛАДИНАТА Е ИДНИНАТА

Вечерва, 21 март 2013 година, се формираше Градската организација на Форумот на млади на Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ – Скопје. Во централното седиште на партијата, се собраа претседателите и претставниците  на сите општински организации на ГРОМ од Скопје и под раководство на претседателот на ФОМ – ГРОМ, Бојан Велевски. Вечерва тие го избраа Надзорниот одбор на Градската организација, во состав од три члена, и Градскиот одбор, во кој како членови беа избрани претседателите и претставници на општинските форуми на младината на ГРОМ од Скопје. повеќе

Страница 28 од 45« Прва...1020...2627282930...40...Последна »