Одлуката – Јас сум…..!

20.05.2015 admin 0

Кога римските војници најпосле го заробиле Спартак и дружината, не можеле да го препознаат па прашале: „Кој е Спартак“? Бидејќи никој не одговорил на прашањето, […]

Што и кој е Македонија?

17.05.2015 admin 0

Постои една анегдота за мудроста на Конфучие за градење на државата. На прашањето „Кои се трите најважни работи за една држава“ тој одговорил: „Одбрана, храна […]