ПРЕС -КОНФЕРЕНЦИЈА: БЕСПЛАТНИ МОНТАЖНИ ПАРКИНЗИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ ОД У.З. КАРПОШ 1

28.09.2017 година

Кандидатот за градоначалник на Општина Карпош и лидер на ГРОМ, Стевчо Јакимовски на денешната прес конференција која ја одржа во урбаната заедница Карпош 1, најави изградба на нови монтажни паркинзи за жителите од овој реон. повеќе

ФОТОГАЛЕРИЈА: Средба со граѓани на повеќе локации во Карпош 3 (27.09.2017 година)

повеќе

ПРЕС -КОНФЕРЕНЦИЈА: НОВО ЗЕЛЕНИЛО ВО КАРПОШ И ПОДОБРА ИДНИНА ЗА МЛАДИТЕ

27.09.2017 година

Во новиот хортикултурно уреден парк, со дрвја и зелени садници, кој се наоѓа спроти студентскиот дом „ Гоце Делчев“, на бул. Теодосиј Гологанов, кандидатот за градоначалник на Општина Карпош и воедно претседател на Граѓанската опција за Македонија Стевчо Јакимовски, ја најави стратешката визија за Карпош во наредниот четиригодишен период. повеќе

ФОТОГАЛЕРИЈА: Средба со граѓани во населба Тафталиџе 2 (26.09.2017 година)

повеќе

СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ ПРЕЗЕНТИРАШЕ ВИЗИЈА ЗА КАРПОШ

26.09.2017 година

Пред над 2.000 карпошани, на првиот голем предизборен митинг на Граѓанската опција за Македонија, претседателот на ГРОМ и кандидат за градоначалник на Карпош Стевчо Јакимовски, ја претстави новата програма и визија за понатамошен развој на Општината. Јакимовски истакна дека во изминатите два мандати како градоначалник на локалната самоуправа, секогаш неуморно работел за решавање на проблемите на граѓаните на Карпош, и во многу домени, локалната самоуправа предничи  дури и во европски рамки.   повеќе

ГОВОР НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ – ПРЕД ПОБЕДНИЧКИ КАРПОШ ВО ЛЕПТОКАРИЈА

25.09.2017 година

Почитувани граѓани на Карпош, драги пријатели… Добровечер!

Поминаа 4,5 години како сон!

Тогаш, во 2013-та се борев сам против сите. Но, животното искуство ме научи дека тој што го предводи народот, не смее да создава само непријатели, туку мора да создава и сојузници. Овој пат, на овие избори не сум сам. Тука е мојата партија ГРОМ! Тука се нашите сојузници ВМРО -ДПМНЕ и неговата коалиција за подобра Македонија. Се здруживме за доброто на граѓаните. Од таа соработка има резултати и тоа видливи: повеќе

ГОЛЕМ ПРЕДИЗБОРЕН МИТИНГ ВО КАРПОШ


Вечерва, со почеток од 19:30 часот на платото во Т.Ц Лепторија ( во Карпош 3), ќе се одржи првиот  голем предизборен митинг на Граѓанската опција за Македонија и Коалицијата „За подобра Македонија“. Кандидатот за градоначалник на Општина Карпош, и воедно претседател на ГРОМ Стевчо Јакимовски ќе одржи говор. повеќе

КАНДИДАТИТЕ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИЦИ НА КАРПОШ ВЕТИЈА ФЕР ИЗБОРИ

24.09.2017 година

Во просториите на основното училиште „Јан Амос Коменски“ денеска, кандидатите за градоначалници на Општина Карпош потпишаа Кодекс за фер и демократски избори.

Врз основа на член 8-в од Изборниот законик на Република Македонија, учесниците во изборите за градоначалници и членови на советите на општините и Градот Скопје закажани за 15 октомври 2017 година, се обврзаа на фер и демократски изборен натпревар.
повеќе

ФОТОГАЛЕРИЈА: Отварање на штаб на Месната Организација на ГРОМ -Владо Тасевски (23.09.2017 година)

повеќе

ФОТОГАЛЕРИЈА: Отварање на штаб на Месната Организација на ГРОМ -Карпош 4 (20.09.2017 година)

повеќе

Страница 5 од 6« Прва...23456