ПРЕС -КОНФЕРЕНЦИЈА: НОВ УРБАН КОНЦЕПТ ЗА ТЦ „ЛЕПТОКАРИЈА“

03.10.2017 година

Кандидатот за градоначалник на Општина Карпош и претседател на Граѓанската опција за Македонија Стевчо Јакимовски, денеска пред новинарите презентираше целосен проект за изгледот на ТЦ „Лептокарија“. Како што истакна Јакимовски, освен естетското разубавување на фасадите на зградите кои се наоѓаат во целината на трговскиот центар, предвидено е и изградба на подземен паркинг, со кој ќе се реши сообраќајниот метеж и проблемот со паркирање на возилата. повеќе

ПРЕС -КОНФЕРЕНЦИЈА: НОВ ЛИК ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „МАЈСКИ ЦВЕТ“ ВО ТАФТАЛИЏЕ 2

02.10.2017 година

Кандидатот за градоначалник на Општина Карпош и лидер на ГРОМ, Стевчо Јакимовски на денешната прес конференција најави темелна реконструкција на клонот на детската градинка „Мајски Цвет“ која се наоѓа во населбата Тафталиџе 2. Се работи за предучилишна установа чиј објект е дрвена градба (барака), кој датира од седумдесеттите години од минатиот век. повеќе

ФОТОГАЛЕРИЈА: Средба со граѓани на повеќе локации во населба Влае (02.10.2017 година)

повеќе

ФОТОГАЛЕРИЈА: МИТИНГ НА ГРОМ НА ПЛАТОТО КАЈ ПЕДАГОШКА (01.10.2017 ГОДИНА)

повеќе

ПРЕС -КОНФЕРЕНЦИЈА: БЕСПЛАТНИ ЧАСОВИ ЗА ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА ЗА МЛАДИТЕ КАРПОШАНИ

01.10.2017 година

Кандидатот за градоначалник на Општина Карпош и претседател на Граѓанската опција за Македонија Стевчо Јакимовски од кејот на реката „Вардар“, денеска најави дека локалната самоуправа ќе ја финансира обуката на младите карпошани кои ќе полагаат за возачка дозвола. Како што нагласи Јакимовски, досега се што ветил тој, граѓаните на Карпош, знаат дека се исполнило. повеќе

Средба со граѓани на повеќе локации во населба Бардовци (01.10.2017 година)

повеќе

ФОТОГАЛЕРИЈА: Митинг на Коалицијата за Подобра Македонија (29.09.2017 година)

повеќе

ДОНАЦИЈА ОД ЈАКИМОВСКИ ЗА НОВОТО УЧИЛИШТЕ ВО ГОРНО НЕРЕЗИ

29.09.2017 година

Кандидатот за градоначалник на Општина Карпош, и воедно претседател на Граѓанската опција за Македонија Стевчо Јакимовски, денеска и подари дидактички материјал на користење на наставничката која ќе ги образува учениците основното училиште „ Братство“   во Горно Нерези. Станува збор за компјутер и принтер, кои се подарок од кандидатот за градоначалник на Карпош до ова реконструирано училиште. повеќе

ФОТОГАЛЕРИЈА: Отварање на штаб на Месната Организација на ГРОМ -Карпош 1 (28.09.2017 година)

повеќе

ФОТОГАЛЕРИЈА: Средба со граѓани на повеќе локации во Карпош 1 (28.09.2017 година)

повеќе

Страница 4 од 6« Прва...23456