Второ Собрание на ГРОМ

Во недела, 19 февруари 2017 година, 11 часот, во Македонската опера и балет ќе се одржи второто Собрание на Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ. повеќе

Интервју Јакимовски: Ако СДСМ формира влада, кризата ќе се продлабочува

Ако СДСМ формира влада, нема да биде испочитувана волјата на граѓаните и тоа ќе предизвика сериозни проблеми. Кризата нема да се реши, туку дополнително ќе се продлабочи, вели претседателот на ГРОМ и градоначалник на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, во неделното интервју на Радио Слободна Европа. повеќе

ПРЕС -КОНФЕРЕНЦИЈА: СЈО го аболицираше Зоран Заев

24.01.2017 година

Откажувањето на Специјалното јавно обвинителство од судското гонење на Зоран Заев во случајот ,, Пуч“, беше повод денеска организациониот секретар на Граѓанската опција за Македонија Љупчо Пренџов да одржи конференција за печат. Во својата изјаза за медиумите, Пренџов нагласи дека ова откажување на СЈО не е ништо друго освен обична аболиција. повеќе

БИДЕТЕ ХРАБРИ И ОДВАЖНИ – БИДЕТЕ ГРОМ!

ГОВОР НА Д-Р ДОБРИЛА АНДОНОВСКА, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ФОРУМОТ НА ЖЕНИ НА ГРОМ повеќе

УСПЕШНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА ГРОМ

dsc_1781web17.12.2016 година

Претседавачот на Централниот одбор на Граѓанската опција за Македонија Зоран Поповски, ја отвори дванаесеттата седница и предложи шест точки на дневен ред. Во Собранието на  Град Скопје, членовите на Ц.О на ГРОМ расправаа и ги усвоија предложените точки. По истекувањето на едногодишниот мандат на Зоран Поповски, како претседавач на Ц.О, за нов претседавач на Централниот одбор на ГРОМ едногласно е избран Зоран Петрушевски од О.О ГРОМ- Куманово.

повеќе

Колумна на Стевчо Јакимовски: ДОБАР СЛУГА-ЛОШ ГОСПОДАР!

stevco-jakimovski-int221-1Светските искуства говорат дека кога разузнавачките служби сакаат да заврбуваат некое лице за свој соработник, тие го набљудуваат, го шпиунираат и му праќаат нивни луѓе да го „скенираат“ и да му направат комплетен профил на личноста. Утврдуваат кои се неговите позитивни страни, а за нив се најбитни неговите маани, односно, на што најлесно реагира потенцијалниот соработник. повеќе

Говор на претседателот на ГРОМ Стевчо Јакимовски во Куманово – 07.12.2016 година

повеќе

Страница 6 од 49« Прва...45678...203040...Последна »