Велигденска хуманитарна акција „За среќни велигденски празници“

17.04.2017 година

Форумот на жени на ГРОМ, во пресрет на големиот христијански празник Велигден, организираше Велигденска хуманитарна акција „За среќни Велигденски празници”.
Со цел убавината на овој празник да ја почувствуваат бројни социјално загрозени семејства, осамени стари лица, самохрани родители, штитеници на старечки домови, но и да се посетат и испочитуваат соседите од друга верска припадност и како симбол на соживот да се подарат црвени Велигденски јајца. повеќе

ПРЕС -КОНФЕРЕНЦИЈА: ПОДДРШКА ЗА МАНИФЕСТОТ – „НЕ“ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

 04.04,2017 година

,,ГРОМ  го поздравува  духот и граѓанскиот концепт за развој на Република Македонија кој превладува во обзнанениот „Манифест“ , со нагласка на основните граѓански и човекови права: правото на самоидентификација, на религиозна определба,  за зачувување и промоција на идентитетот и посебностите на сите наши сограѓани: Македонци, Албанци, Турци, Роми, Срби, Власи, Бошњаци и сите други кои се дел од мултикултурализмот во македонското општество“! повеќе

Прво обраќање на пратеникот Панчо Минов на собраниската конститутивна седница

27.03.2017 година

повеќе

ГОРАН МИХАЈЛОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ГРОМ-КАРПОШ

26.03.2017 година

Горан Михајлов е акламативно избран за нов, втор по ред претседател на општинската организација на ГРОМ – Карпош. На денешното второ собрание на Граѓанската опција за Македонија- Карпош, исто така беа одбрани и општинскиот и надзорниот одбор на оваа општинска организација. Досегашниот претседател на ГРОМ- Карпош Оливер Станоески, ретроспективно направи осврт на четиригодишниот мандат, напоменувајќи дека водењето на најголема  општинска организација на Граѓанската опција за Македонија било чест, привилегија но и голема обврска. повеќе

ИЗЛЕЗ ОД ПОЛИТИЧКАТА КРИЗА – НОВИ ИЗБОРИ

12.03.2017 година

“Единствено нови парламентарни избори се излез од длабоката политичка криза“. – Ова денес го истакна претседателот на Граѓанската опција за Македонија Стевчо Јакимовски. Лидерот на ГРОМ нагласи, дека политичката криза се проширила, односно, токму како што навестуваше ГРОМ политичката, прејде во меѓуетничка криза, за денес да имаме и уставна криза.

повеќе

Форумот на жени на ГРОМ со љубов и прегратки за своите сосетки

08.03.2017 година

Форумот на жени на Граѓанската опција за Македонија, по повод Меѓународниот ден на жената 8-ми Март, подари љубов и прегратки на своите сосетки. Жените на ГРОМ од сите општински форуми ширум Македонија, ги посетија осамените, стари, болни и изнемоштени сосетки, повеќе

ЦВЕЌЕ ОД ФОМ ГРОМ ЗА ДАМИТЕ

08.03.2017 година

Со подарување на  цвеќе, Форумот на Младите на ГРОМ им го честиташе празникот на жените,  ,,Меѓународниот ден на жената 8- Март“. Младите громовци им оддадоа почит на припадничките на понежниот пол, честитајќи им го денот, кога се одбележува борбата на жените за нивна политичка, економска, социјална и материјална рамноправност со машкиот род. Во некои земји, овој празник е прогласен за државен, додека во Република Македонија, се празнува симболично, најчесто со подарување на цвеќе на жените. ФОМ ГРОМ им посакува на сите девојки, мајки, баби, жени успешност преку целата година. повеќе

Прва седница на Централниот Одбор на Форум на жени на ГРОМ

05.03.2017 година

Форумот на жени на Граѓанската опција за Македонија на 5 март, во централното седиште на партијата – Кокс, ја одржа првата седница на Централниот Одбор на Форумот на жени на ГРОМ. На седницата присуствуваа 85 жени од вкупно 90 членови на ЦО од сите општински форуми. повеќе

СОБРАНИЕ НА ГРОМ: „Македонија е куќа за сите“

19.02.2017 година

,,Гром е, и понатаму ќе биде клучен фактор на политичката сцена во Република Македонија“. Ова денес го истакна претседателот на Граѓанската опција за Македонија Стевчо Јакимовски, на второто Собрание на партијата. Во својот говор, првиот човек на ГРОМ , направи сублимат на изминатите три и пол години, постоење на Граѓанската опција на политичката сцена во Република Македонија. Лидерот на ГРОМ Стевчо Јакимовски, истакна дека во крајна поларизираност на политичкиот терен, Граѓанската опција за Македонија успеала да си го трасира својот сопствен политички пат, и да се етаблира како значаен чинител на македонскиот политички простор. повеќе

ИНТЕГРАЛЕН ГОВОР НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ НА ВТОРОТО СОБРАНИЕ НА ГРОМ

19.02.2017 година

Почитувани делегати на Второто Собрание на Граѓанската опција за Македонија-ГРОМ, драги громовци, почитувани гости…

Изминаа речиси четири години. Еве нè повторно на највисокото тело на нашата партија-Собранието! После  локалните избори 2013 година, беше мирно, така да се каже летаргично на македонското политичко небо. Имавме стабилна политичко-безбедносна состојба, на економски план веќе видливо излегувавме од криза…имавме јасно дефинирана власт и опозиција. повеќе

Страница 5 од 49« Прва...34567...102030...Последна »