Најдолгиот пат почнува со првиот чекор

rejtingЦентарот за истражување и анализа (ЦИА) во својата последна анкета за испитување на јавното мислење, покрај постоечките политички субјекти го вклучи и ГРОМ, најновата политичка партија во Република Македонија.

Ова е прва јавна презентација на растечкиот рејтинг на ГРОМ и нејзиниот лидер Стевчо Јакимовски. ГРОМ полека но сигурно внесува боја во црно-белиот политички поредок. повеќе

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА: Грција ја загрозува безбедноста во Македонија и регионот

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА: Грција  ја загрозува безбедноста во Македонија и регионот„Неодамнешната информација дека Атина го спомнува името Славјанско – албанска Македонија и потврдата со изјавата на претседателот Папуљас при посетата на Тирана,  покажува дека Грција зазема крајно непријателска позиција кон Македонија. Ова го изјави на денешната конференција за печат Претседателот на Граѓанската опција за Македонија, Стевчо Јакимовски, по повод последните провокации  за името од страна на Грција. повеќе

ГРОМ – Делчево зачекори на патот на успехот

ГРОМ – Делчево зачекори на патот на успехот-Ние од ГРОМ мора да успееме! Тука нема дилеми! Тоа мора да го направиме за нашите семејства, за нашите сограѓани, за да го обоиме овој црно-бел свет со боите на животот и на правдата – изјави вечерва (2 ноември)Виктор Богдановски новоизбраниот претседател на Општинската организација на Граѓанска опција за Македонија – Делчево кој што едногласно беше избран за нејзин прв човек. Вака одлучија стоте присутни членови на Иницијативниот одбор на партијата од овој град, кои безрезервно му ја дадоа својата поддршка.Овој угледен граѓанин, агроном, говорејќи од свое име и од името на членовите на ГРОМ од овој град, изјави дека нивна цел ќе биде да не ги разединуваат, туку да ги обединат граѓаните, како и да се врати достоинството на луѓето. повеќе

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА: Вината не е во медиумите, туку во службените лица

Вината не е во медиумите, туку во службените лица-Ако Томислав Кежаровски воопшто сторил откривање на идентитет, тоа го сторил поради јавниот интерес, а откривање на идентитетот на заштитениот сведок направило службеното лице што му ги соопштило информациите за идентитетот на заштитениот сведок.   повеќе

ГРОМ – Визијата за просперитетна Македонија

ГРОМ - Визијата за просперитетна Македонија Влатко Костов е првиот претседател на Општинската организација на Граѓанска опција за Македонија од Гостивар. Него, вечерва, (22 октомври 2013 година), во Центарот за култура „АСНОМ“ во Гостивар, едногласно го избраа 160 делегати, членови на новиот политички субјект во Македонија. повеќе

Прес-конференција: Без предвремени избори напролет – можна е уставна криза

Без предвремени избори напролет - можна е уставна криза„Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ од вчера  е легитимен политички субјект на политичката сцена во Република Македонија, бидејќи ја добивме судската регистрација, со сите избрани органи и тела на партијата.Тоа значи дека од сега натаму, јавноста во Македонија ќе може да ги слушне сите ставови по повод актуелните политички прашања во земјата, како и од сферата на економско-социјални проблеми. повеќе

ГРОМ ќе оди по свој автентичен пат

ГРОМ ќе оди по свој автентичен патВечерва, 20 октомври 2013 година, во Домот на културата „Кочо Рацин“ во Кичево, со акламација беше избран првиот претседател на Општинската организација на Граѓанската опција за Македонија – Кичево, Анто Трајаноски.

Во поздравниот говор до присутните 158 членови-делегати што му ја дадоа својата поддршка, Трајаноски изрази благодарност, но, исто така, рече и дека му е доделена огромна одговорност зашто ГРОМ – Кичево треба да се докаже како една од најдобрите политички опции во тој град. повеќе

Конституирано раководството на ГРОМ

Конституирано раководството на ГРОМВладо Поповски, поранешен министер во Владата на Република Македонија е избран за претседавач на Централниот одбор на Граѓанската опција на Македонија. Ова едногласно го изгласаа членовите на ЦО на ГРОМ на денешната прва, Конститутивна седница на која се бираа раководните функции и тела на новата партија.

Членовите на Централниот одбор на денешната седница, која се одржа во Бизнис салата на Скопски саем, ги избраа и потпретседателите и секретарот на партијата. Конституирано раководството на ГРОМВладо Поповски, поранешен министер во Владата на Република Македонија е избран за претседавач на Централниот одбор на Граѓанската опција на Македонија. Ова едногласно го изгласаа членовите на ЦО на ГРОМ на денешната прва, Конститутивна седница на која се бираа раководните функции и тела на новата партија.

Членовите на Централниот одбор на денешната седница, која се одржа во Бизнис салата на Скопски саем, ги избраа и потпретседателите и секретарот на партијата. повеќе

Ако е за аир, доста е споменици!

ГРОМ ВО ПЕХЧЕВОСАШКО ПАРАСКОВ – ПРВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОПШТИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРОМ ВО ПЕХЧЕВО

Сашко Парасков е првоизбраниот претседател на Општинската организација на Граѓанската опција за Македонија- ГРОМ во Пехчево. Тој  вечерва едногласно беше  изгласан од 167-те присутни делегати во преполната сала во Домот на Културата во Пехчево каде се одржа Основачкото собрание на ГРОМ во овој град во Источна Македонија. повеќе

Во Велес се отвори петтата Општинска Организација на ГРОМ

Во Велес се отвори петтата Општинска Организација на ГРОМ

Вечерва (16.10.2013) во просториите на административната зграда на Општина Велес, се оформи општинската организација  на Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ за Велес. Присутните 168 членови и симпатизери на оваа политичка партија  едногласно го усвоија  предложениот дневен ред  на основачкото собрание кој ги опфаќа  работното претседателство, верификационата комисија, кандидациона комисија како и изборот на органи на оваа општинска организација. повеќе

Страница 45 од 48« Прва...102030...4344454647...Последна »