Форумот на жени на ГРОМ со љубов и прегратки за своите сосетки

08.03.2017 година

Форумот на жени на Граѓанската опција за Македонија, по повод Меѓународниот ден на жената 8-ми Март, подари љубов и прегратки на своите сосетки. Жените на ГРОМ од сите општински форуми ширум Македонија, ги посетија осамените, стари, болни и изнемоштени сосетки, повеќе

ЦВЕЌЕ ОД ФОМ ГРОМ ЗА ДАМИТЕ

08.03.2017 година

Со подарување на  цвеќе, Форумот на Младите на ГРОМ им го честиташе празникот на жените,  ,,Меѓународниот ден на жената 8- Март“. Младите громовци им оддадоа почит на припадничките на понежниот пол, честитајќи им го денот, кога се одбележува борбата на жените за нивна политичка, економска, социјална и материјална рамноправност со машкиот род. Во некои земји, овој празник е прогласен за државен, додека во Република Македонија, се празнува симболично, најчесто со подарување на цвеќе на жените. ФОМ ГРОМ им посакува на сите девојки, мајки, баби, жени успешност преку целата година. повеќе

Прва седница на Централниот Одбор на Форум на жени на ГРОМ

05.03.2017 година

Форумот на жени на Граѓанската опција за Македонија на 5 март, во централното седиште на партијата – Кокс, ја одржа првата седница на Централниот Одбор на Форумот на жени на ГРОМ. На седницата присуствуваа 85 жени од вкупно 90 членови на ЦО од сите општински форуми. повеќе

СОБРАНИЕ НА ГРОМ: „Македонија е куќа за сите“

19.02.2017 година

,,Гром е, и понатаму ќе биде клучен фактор на политичката сцена во Република Македонија“. Ова денес го истакна претседателот на Граѓанската опција за Македонија Стевчо Јакимовски, на второто Собрание на партијата. Во својот говор, првиот човек на ГРОМ , направи сублимат на изминатите три и пол години, постоење на Граѓанската опција на политичката сцена во Република Македонија. Лидерот на ГРОМ Стевчо Јакимовски, истакна дека во крајна поларизираност на политичкиот терен, Граѓанската опција за Македонија успеала да си го трасира својот сопствен политички пат, и да се етаблира како значаен чинител на македонскиот политички простор. повеќе

ИНТЕГРАЛЕН ГОВОР НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ НА ВТОРОТО СОБРАНИЕ НА ГРОМ

19.02.2017 година

Почитувани делегати на Второто Собрание на Граѓанската опција за Македонија-ГРОМ, драги громовци, почитувани гости…

Изминаа речиси четири години. Еве нè повторно на највисокото тело на нашата партија-Собранието! После  локалните избори 2013 година, беше мирно, така да се каже летаргично на македонското политичко небо. Имавме стабилна политичко-безбедносна состојба, на економски план веќе видливо излегувавме од криза…имавме јасно дефинирана власт и опозиција. повеќе

Второ Собрание на ГРОМ

Во недела, 19 февруари 2017 година, 11 часот, во Македонската опера и балет ќе се одржи второто Собрание на Граѓанската опција за Македонија – ГРОМ. повеќе

Интервју Јакимовски: Ако СДСМ формира влада, кризата ќе се продлабочува

Ако СДСМ формира влада, нема да биде испочитувана волјата на граѓаните и тоа ќе предизвика сериозни проблеми. Кризата нема да се реши, туку дополнително ќе се продлабочи, вели претседателот на ГРОМ и градоначалник на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, во неделното интервју на Радио Слободна Европа. повеќе

ПРЕС -КОНФЕРЕНЦИЈА: СЈО го аболицираше Зоран Заев

24.01.2017 година

Откажувањето на Специјалното јавно обвинителство од судското гонење на Зоран Заев во случајот ,, Пуч“, беше повод денеска организациониот секретар на Граѓанската опција за Македонија Љупчо Пренџов да одржи конференција за печат. Во својата изјаза за медиумите, Пренџов нагласи дека ова откажување на СЈО не е ништо друго освен обична аболиција. повеќе

БИДЕТЕ ХРАБРИ И ОДВАЖНИ – БИДЕТЕ ГРОМ!

ГОВОР НА Д-Р ДОБРИЛА АНДОНОВСКА, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ФОРУМОТ НА ЖЕНИ НА ГРОМ повеќе

УСПЕШНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА ГРОМ

dsc_1781web17.12.2016 година

Претседавачот на Централниот одбор на Граѓанската опција за Македонија Зоран Поповски, ја отвори дванаесеттата седница и предложи шест точки на дневен ред. Во Собранието на  Град Скопје, членовите на Ц.О на ГРОМ расправаа и ги усвоија предложените точки. По истекувањето на едногодишниот мандат на Зоран Поповски, како претседавач на Ц.О, за нов претседавач на Централниот одбор на ГРОМ едногласно е избран Зоран Петрушевски од О.О ГРОМ- Куманово.

повеќе

Страница 3 од 4612345...102030...Последна »