Хуманитарна аукција – Донација за „ДЕЦАТА СО ВЕЧНА НАСМЕВКА“

1098271_1734636813438887_4661890206352657949_n22.03.2016 година

Хуманитарниот концерт “ЗА ДЕЦАТА СО ВЕЧНА НАСМЕВКА”, во организација на Форумот на жени на ГРОМ – Карпош, одржан по повод 21-ви март, Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, беше збогатен со донација на уметнички дела од 14 жени академски сликари. повеќе

Грст уметност за децата со вечна насмевка

DSC_061721.03.2016 година

Во прекрасна и инспиративна вечер, со хуманитарен концерт, Форумот на жени на Граѓанската опција за Македонија- ФОЖ ГРОМ- Карпош, во Кинотеката на Македонија го одбележаа Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, 21 март. повеќе

Жените на ГРОМ кон врвот

12823433_1727813344121234_4542501707132225296_o06.03.2016 година

По повод меѓународниот ден на жената 8-ми Март, жените на Граѓанската опција за Македонија го “освоија” Водно и поминаа незаборавни моменти на заедничко дружење на „покривот“ на главниот град на Република Македонија. повеќе

Хуманитарна активност на Форумот на жени на ГРОМ – „Жените на ГРОМ со љубов и грижа за постарите граѓани”

12795168_1725384727697429_5448571685391659629_o28.02.2016 година

Форумот на жени на ГРОМ на 28 – ми февруари успешно ја реализира хуманитарната активност со мото „Жените на ГРОМ со љубов и грижа за постарите граѓани”. Активноста се реализираше на ниво на повеќето Општински Организации, каде и до сега форумите се одликуваа со препознатливи општествени активности. Жените на ГРОМ од: Карпош, Кисела Вода, Центар, Ѓорче Петров, Сарај, Гостивар, Кичево, Кавадарци, Прилеп, Штип и Струмица, ги посетија домовите на 55 граѓани кои се во третото доба. повеќе

Хуманитарно – донаторски базар на Форумот на жени ГРОМ -Карпош

FOZ GROMПод мотото “Од вашите вредни раце за едно храбро женско срце”, Форумот на жени ГРОМ – Карпош вчера, (14.12.2015)  реализираше хуманитарно – донаторски базар. Носители на хуманиратната акција беа жените на месниот форум Влае – 1. повеќе

Форумот на жени ГРОМ – Карпош со хуманитарна мисија во транзитниот прифатен центар – Табановци

GROMФорумот на жени ГРОМ – Карпош оствари хуманитарна мисија во Транзитниот прифатен центар – Табановци.
Табановци, во последните шест месеци е северната дестинација кон која се движат возови преполни со мигранти од Блискиот Исток и Азија, кои во потрага на подобар живот транзитираат низ Република Македонија. повеќе

Хуманитарна акција на Форумот на жени ГРОМ – Карпош „ ЗА СИТЕ НА КОИ ИМ Е ПОТРЕБНА НАШАТА ПОМОШ ”

GROM Zeni 01.11.2015 година

Форумот на жени ГРОМ – Карпош успешно ја реализираше Хуманитарната акција “ За сите на кои им е потребна нашата помош “. Донациите, кои беа дарувани од срце и закитени со љубов, се грижливо одбрана зимска облека и обувки, толку неопходни во претстојните студени зимски денови. повеќе

Страница 5 од 512345