ТРИБИНА ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ХРАНАТА

14680670_1826207627615138_3782047143589811312_nПо повод Светскиот ден на храната 16 Октомври, во организација на Форумот на жени ГРОМ – Карпош се одржа трибина „ПРАВОТО НА ПОТРОШУВАЧИТЕ ВО РЕЛАЦИЈА СО ИЗБОРОТ НА ХРАНА“ На трибината со стручна презентација се претстави М-р. Ирена Калајџиевска Милевска, која е долгогодишен истакнат работник во областа на здравата и безбедна храна и нутриционизмот. Овој ден Обединетите нации го воспостиле како интернационален ден на храната бидејќи на 16 октомври 1945 година е основана организацијата на Обединетите нации за храна и агрокултура.

повеќе

ФОЖ ГРОМ – КАРПОШ ЗА ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ

14670850_1823548117881089_4925410206248969458_n10.10.2016 година

Форумот на жени ГРОМ – Карпош на 9 октомври беше дел од хуманитарно – продажниот хепенинг “Да го подржиме Ники да ги прави своите маски”. повеќе

ХУМАНИТАРЕН ЕСЕНСКИ КРОС НА ФОРУМОТ НА ЖЕНИ НА ГРОМ

14479618_1820158084886759_5485268920098786298_n02.10.2016 година

Во организација на Форумот на жени на ГРОМ – Карпош, на недела, 2 октомври 2016 год., се одржа ХУМАНИТАРЕН ЕСЕНСКИ КРОС, за поддршка на настарадните жители од поплавените региони. На хуманитарниот крос со свое учество се придружија и форумите на жени на ГРОМ на Кисела Вода и на Сарај. повеќе

„ХУМАНИТАРЕН ЕСЕНСКИ КРОС“ НА ФОРУМОТ НА ЖЕНИ НА ГРОМ

GROM26.08.2016 година

Форумот на жени на ГРОМ во рамки на своите планирани активности имаше најава за организација на Есенски крос. Поради елементарната непогода и катастрофалната поплава која го погоди главниот град Скопје,  и која однесе десетици животи и остави илјадници граѓани без покрив над главата, Форумот на жени на ГРОМ, по иницијатива и организација на Форумот на жени ГРОМ – Карпош, планираниот крос го преименува во „ХУМАНИТАРЕН ЕСЕНСКИ  КРОС НА ФОРУМОТ НА  ЖЕНИ НА ГРОМ“.

На „ХУМАНИТАРНИОТ ЕСЕНСКИ КРОС“ ќе учествуваат Форумите на жени од скопските Општински Организации на ГРОМ. Се очекува дека интерес за учество на кросот ќе постои и кај Форумите на жени на ГРОМ од останатите Општински Организации. Стручниот дел од овој настан е во организација на Мирјана Ташковска.

Овој настан би се одржал на 1-2 Октомври 2016, место на одржување – Кеј на реката Вардар – амфитеатар, а почетокот на кросот е планиран во 9.30 часот. Натпреварот ќе се одржи во трчање и брзо одење (ќе се трча во една насока). Натпреварот ќе се состои од:

  • Трка до 29 год. на 400 метра
  • Трка од 29 до 45 год. на 300 метра
  • Трка за над 45 год. на 250 метра
  • Натпревар во брзо одење, за жени постари од 50 год., на 250 метра

Ќе бидат доделени медаљи и дипломи.

За време на кросот ќе биде поставена кутија за донации (брендирана со логото на ГРОМ). Собраните сретства ќе бидат донирани  на  настраданите  граѓани  од  поплавените  населени  места.

ЖЕНИТЕ НА ГРОМ ВО ПОСЕТА НА СВ. НАУМ

13516338_1776373785931856_4209888947413175574_n27.06.2016 година

Форумот на жени на Граѓанската опција за Македонија, на 26 јуни реализираше уште една активност, посета на Св. Наум и Охрид. Активноста беше реализирана како дел од програмата на форумот на жени на ГРОМ, со цел да се запознаат културните наследства на Република Македонија. повеќе

ЖЕНИТЕ НА ГРОМ НА РАФТИНГ НА ТРЕСКА И ВАРДАР

image-0.02.01.3c75152f50eac553f79a50b986977dbfd48c6febaf453515e1a40e356e3f76aa-V12.06.2016 година

Форумот на жени на Граѓанската опција за Македонија- ФОЖ ГРОМ, на 12ти јуни беше дел од еден несекојденевен рекреативен настан: рафтинг на реките Треска и Вардар.

Рафтингот беше во целосна реализација на ФОЖ ГРОМ Сарај и на потпретседателот на ГРОМ, проф. др. Зоран Поповски. повеќе

Едукативна дружба со домашните миленичиња

DSC_173304.06.2016 година

На иницијатива на општинската организација ГРОМ Карпош, денес во населбата Козле, сопствениците на миленици се дружеа и запознаваа меѓусебно. Оваа акција, која е дел од многубројните активности на Граѓанската опција за Македонија, имаше за цел едукативно да ги информира љубителите на домашни миленици за зачувување на животната средина и негување на природата. повеќе

За сите полуматуранти да слават подеднакво

13315372_1766021216967113_6892903653099480391_n01.06.2016 година

Форумот на жени на Граѓанската опција за Македонија реализираше хуманитарна акција ,,За нашите полуматуранти”,  во рамки на која комплетно подготвија дванаесет полуматуранти за одбележување на овој, за нив исклучително значаен момент од школувањето. повеќе

ФОЖ ГРОМ-КАРПОШ: Хуманитарен базар за операција на сограѓанка

13235690_1757220411180527_6183438933562938174_o13.05.2016 година

Форумот на жени ГРОМ – Карпош уште еднаш ја покажа својата хуманост и грижата за сите кои имаат потреба од поддршка и подадена рака. Вештите раце на жените од ГРОМ подготвија голема понуда на домашни колачиња и печива  наменети за добронамерните и хумани купувачи чии средства ќе бидат наменети за хумани цели. повеќе

Турнир во пикадо и пинг понг на Форумот на жени на ГРОМ

12998314_1745793362323232_5273724294037357667_oВо организација на Форумот на жени ГРОМ – Карпош, на 14 – ти април се одржа Турнир по пикадо и пинг понг, во просториите на “Партизан Ѓорче Петров” во Ѓорче Петров. На натпреварот својот спортски и натпреварувачки дух го покажаа 113 жени од Општинските форуми на жени на Граѓанската опција за Македонија на: Карпош, Ѓорче Петров и Сарај, додека поради објективни причини, жените од Кисела Вода беа спречени да учествуваат на турнирот. повеќе

Страница 4 од 512345