Форумот на жени на ГРОМ -Ѓорче Петров со трибина за земјотреси

18.05.2017 година

Форумот на жени на ГРОМ – Ѓорче Петров реализираше трибина на тема „Земјотреси, што во нивен случај и асеизмички градби”. Презентер на оваа актуелна тема беше Лиле Николоска, претседател на Форумот на жени на ГРОМ – Ѓорче Петров. Трибината привлече огромен интерес кај присутните, се разви богата дискусија за тоа што се земјотреси, нивните елементи и каде се случуваат во светот. повеќе

Изборен состанок на Форумот на жени на ГРОМ -Росоман

15.05.2017 година

На 12 -ти мај беше одржан изборен состанок на Форумот на жени на ГРОМ -Росоман. За претседател на Форумот на жени на ГРОМ -Росоман беше избрана Љупка Ристевска, за потпретседател Марина Атанасовска, за секретар Славица Трипунова. повеќе

ПОЕТСКО ЧИТАЊЕ ВО СЕДИШТЕТО НА ГРОМ

12.05.2017 година

Велат каде што царува уметноста таму секогаш има позитивна енергија. Таква беше и атмосферата во седиштето на Граѓанската опција за Македонија ГРОМ. „Поетската вечер на Љупка Аначков”, во организација на форумот на жени ГРОМ Карпош започна токму како што доликува со стихови, со песна за македонскиот херој Гоце Делчев, со песна за Македонија. повеќе

Велигденска хуманитарна акција „За среќни велигденски празници“

17.04.2017 година

Форумот на жени на ГРОМ, во пресрет на големиот христијански празник Велигден, организираше Велигденска хуманитарна акција „За среќни Велигденски празници”.
Со цел убавината на овој празник да ја почувствуваат бројни социјално загрозени семејства, осамени стари лица, самохрани родители, штитеници на старечки домови, но и да се посетат и испочитуваат соседите од друга верска припадност и како симбол на соживот да се подарат црвени Велигденски јајца. повеќе

ФОРУМОТ НА ЖЕНИ НА ГРОМ “ВО ГРАДОТ НА ТОШЕ ПРОЕСКИ”

09.04.2017 година

Форумот на жени на ГРОМ на 9-ти април го посети Крушево. Овој прекрасен македонски град се разубави од насмевките и позитивната енергија со која го преплавија градот 853 жени од Граѓанската опција за Македонија.

Жените на ГРОМ со огромна почит и љубов  положија цвеќе и се поклонија пред вечниот дом на незаменливиот Тоше Проески. повеќе

Форумот на жени на ГРОМ со хуманитарна акција „За среќни Велигденски празници“

06.04.2017 година

Форумот на жени на ГРОМ, во пресрет на Велигденските празници ќе реализира активност „За среќни Велигденски празници”. Форумите на жени ширум Македонија ќе посетат семејства од социјален ризик, семејства на самохрани родители, стари лица, старечки домови и центри. Ќе подарат љубов и поддршка на своите соседи.

ФОЖ Штип со донација на играчки по повод светскиот ден на аутизмот

02.04.2017 година

Форумот на жени ГРОМ–Штип, по повод 2-ри Април, светскиот ден на борбата против аутизам, беше во посета на децата во Дневниот центар за аутизам при општина Штип.

Во знак на поддршка им беа подарени повеќе меки плишани мечиња, подржувајќи ја глобалната кампања во борбата против аутизмот, како и здружението на родители на деца и возрасни со аутизам и сродни состојби – „Сплотени срца“.

Минатата година ветивме дека повторно ќе ги посетиме и тоа ветување го исполнивме.

Форумот на жени на ГРОМ -Гостивар со ново раководство

01.04.2017 година

Форумот на жени на ГРОМ – Гостивар го избра своето ново раководство. Досегашната и исклучително успешна претседателка Милка Ѓурковиќ на првото Собрание на ЦО на Форумот на жени на ГРОМ беше избрана за потпретседател на форумот. За претседател на Форумот на жени на ГРОМ – Гостивар е избрана Вукосава Манасијеска, за потпретседател Славица Столеска и за секретар Александра Аксоска.

Форумот на жени на ГРОМ – Гостивар секогаш предничи со своите идеи кои ги реализира успешно во својата средина, придобивајќи симпатии кај граѓаните на Гостивар.

Формиран Форум на жени на ГРОМ во Неготино

На 31 март беше формиран Форумот на жени на ГРОМ – Неготино. За претседател беше избрана Христина Трајковска Ангеловиќ, за потпретседател Добрилка Петкова и за секретар Милица Ѓелова. На изборниот состанок присуствуваа Добрила Андоновска претседател на Форумот на жени на ГРОМ, генералниот секретар Славица Новачевска, Божана Минова потпретседател на Форумот на жени на ГРОМ и Валентина Додевска организационен секретар.

Свој придонес на работниот состанок дадоа Никица Житарова Толова претседател на ОО на ГРОМ – Неготино, Горан Гочевски претседател на ОО на ГРОМ – Илинден и Емилија Наумова претседател на Форум на жени на ГРОМ – Кавадарци. Од особено значење за сите присутни на изборниот состанок на Форумот на жени на ГРОМ – Неготино беше присуството и дискусијата на г-дин. Панчо Минов пратеник на ГРОМ во Парламентот на Република Македонија и организационен секретар на Граѓанската опција за Македонија.

Се разгледуваа можностите за понатамошна работа и ширење на влијанието на форумот во Неготино и околината, а со особено внимание се разговараше за решавањето на секојдневните проблеми на неготинчанки.

 

Форумот на жени на ГРОМ -Прилеп со акција за помош на лица со епилепсија

27.03.2017 година

По повод Виолетовиот ден на 25 -ти Март во Прилеп, беа поставени неколку штандови од страна на Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на лица со епилепсија.

По тој повод Форумот на жени од ГРОМ Прилеп, во соработка со О.О од ГРОМ организира акција за донација на финансиски средства. За таа цел се изработија привезоци со логото на здружението.

Жените од ГРОМ активно се вклучија во продавање на привезоците и средствата собрани од продажбата се донираа на здружението во знак на поддршка. Голема благодарност до сите граѓани кои несебично покажаа хуман гест со што овозможија да се соберат средствата кои што ќе бидат донирани на жиро сметката на Здружението „Епилепсија Македонија“.

Страница 1 од 512345