Author Archives: admin

Форумот на жени на ГРОМ со хуманитарна акција „За среќни Велигденски празници“

06.04.2017 година

Форумот на жени на ГРОМ, во пресрет на Велигденските празници ќе реализира активност „За среќни Велигденски празници”. Форумите на жени ширум Македонија ќе посетат семејства од социјален ризик, семејства на самохрани родители, стари лица, старечки домови и центри. Ќе подарат љубов и поддршка на своите соседи.

ПРЕС -КОНФЕРЕНЦИЈА: ПОДДРШКА ЗА МАНИФЕСТОТ – „НЕ“ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

 04.04,2017 година

,,ГРОМ  го поздравува  духот и граѓанскиот концепт за развој на Република Македонија кој превладува во обзнанениот „Манифест“ , со нагласка на основните граѓански и човекови права: правото на самоидентификација, на религиозна определба,  за зачувување и промоција на идентитетот и посебностите на сите наши сограѓани: Македонци, Албанци, Турци, Роми, Срби, Власи, Бошњаци и сите други кои се дел од мултикултурализмот во македонското општество“! повеќе

ФОЖ Штип со донација на играчки по повод светскиот ден на аутизмот

02.04.2017 година

Форумот на жени ГРОМ–Штип, по повод 2-ри Април, светскиот ден на борбата против аутизам, беше во посета на децата во Дневниот центар за аутизам при општина Штип.

Во знак на поддршка им беа подарени повеќе меки плишани мечиња, подржувајќи ја глобалната кампања во борбата против аутизмот, како и здружението на родители на деца и возрасни со аутизам и сродни состојби – „Сплотени срца“.

Минатата година ветивме дека повторно ќе ги посетиме и тоа ветување го исполнивме.

Форумот на жени на ГРОМ -Гостивар со ново раководство

01.04.2017 година

Форумот на жени на ГРОМ – Гостивар го избра своето ново раководство. Досегашната и исклучително успешна претседателка Милка Ѓурковиќ на првото Собрание на ЦО на Форумот на жени на ГРОМ беше избрана за потпретседател на форумот. За претседател на Форумот на жени на ГРОМ – Гостивар е избрана Вукосава Манасијеска, за потпретседател Славица Столеска и за секретар Александра Аксоска.

Форумот на жени на ГРОМ – Гостивар секогаш предничи со своите идеи кои ги реализира успешно во својата средина, придобивајќи симпатии кај граѓаните на Гостивар.

Формиран Форум на жени на ГРОМ во Неготино

На 31 март беше формиран Форумот на жени на ГРОМ – Неготино. За претседател беше избрана Христина Трајковска Ангеловиќ, за потпретседател Добрилка Петкова и за секретар Милица Ѓелова. На изборниот состанок присуствуваа Добрила Андоновска претседател на Форумот на жени на ГРОМ, генералниот секретар Славица Новачевска, Божана Минова потпретседател на Форумот на жени на ГРОМ и Валентина Додевска организационен секретар.

Свој придонес на работниот состанок дадоа Никица Житарова Толова претседател на ОО на ГРОМ – Неготино, Горан Гочевски претседател на ОО на ГРОМ – Илинден и Емилија Наумова претседател на Форум на жени на ГРОМ – Кавадарци. Од особено значење за сите присутни на изборниот состанок на Форумот на жени на ГРОМ – Неготино беше присуството и дискусијата на г-дин. Панчо Минов пратеник на ГРОМ во Парламентот на Република Македонија и организационен секретар на Граѓанската опција за Македонија.

Се разгледуваа можностите за понатамошна работа и ширење на влијанието на форумот во Неготино и околината, а со особено внимание се разговараше за решавањето на секојдневните проблеми на неготинчанки.

 

Форумот на жени на ГРОМ -Прилеп со акција за помош на лица со епилепсија

27.03.2017 година

По повод Виолетовиот ден на 25 -ти Март во Прилеп, беа поставени неколку штандови од страна на Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на лица со епилепсија.

По тој повод Форумот на жени од ГРОМ Прилеп, во соработка со О.О од ГРОМ организира акција за донација на финансиски средства. За таа цел се изработија привезоци со логото на здружението.

Жените од ГРОМ активно се вклучија во продавање на привезоците и средствата собрани од продажбата се донираа на здружението во знак на поддршка. Голема благодарност до сите граѓани кои несебично покажаа хуман гест со што овозможија да се соберат средствата кои што ќе бидат донирани на жиро сметката на Здружението „Епилепсија Македонија“.

Прво обраќање на пратеникот Панчо Минов на собраниската конститутивна седница

27.03.2017 година

повеќе

Жените во политиката, со фокус на локалните избори 2017

26.03.2017 година

Во организација на Националниот Демократски Институт, Форумот на жени на ГРОМ во периодот од 24 – 26 март 2017 година учествуваше и на последниот циклус во обуката за учество на жените во политиката, „Жените во политиката – со фокус на локалните избори во 2017“. повеќе

ГОРАН МИХАЈЛОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ГРОМ-КАРПОШ

26.03.2017 година

Горан Михајлов е акламативно избран за нов, втор по ред претседател на општинската организација на ГРОМ – Карпош. На денешното второ собрание на Граѓанската опција за Македонија- Карпош, исто така беа одбрани и општинскиот и надзорниот одбор на оваа општинска организација. Досегашниот претседател на ГРОМ- Карпош Оливер Станоески, ретроспективно направи осврт на четиригодишниот мандат, напоменувајќи дека водењето на најголема  општинска организација на Граѓанската опција за Македонија било чест, привилегија но и голема обврска. повеќе

Форумот на жени ГРОМ -Илинден спроведе еко работна акција

26.03.2017

Форумот на жени на ГРОМ – Илинден во континуитет се грижи за животната околина. На 25 март беа засадени дрвја во дворот на Основното Училиште “Гоце Делчев” и Средното Стручно Училиште “Илинден”.

 

 

повеќе