КРСТЕ ПЕТРЕВСКИ: Централниот Изборен Штаб на ГРОМ e подготвен за претстојните избори

22.06.2020 admin 0

Централниот Изборен Штаб на Граѓанската Опција за Македонија-ГРОМ е целосно подготвен за претстојните парламентарни избори, изјави Крсте Петревски кој ќе раководи со ЦИШ на ГРОМ […]

СООПШТЕНИЕ: ГРОМ со осуда за грозоморниот напад на деловниот објект на Мисајловски

21.06.2020 admin 0

СООПШТЕНИЕ Граѓанската Опција за Македонија – ГРОМ најостро го осудува вчерашниот грозоморен напад во кој беше фрлена експлозивна направа во деловен објект во сопственост на […]

ВЛАДАТА ДА ЈА ПРЕИСПИТА ОДЛУКАТА: Се нарушуваат човековите права на граѓаните од христијанска вероисповед, мерките се флагрантно кршење на верските обичаи,права и слободи загарантирани со сите меѓународни конвенции и дискриминација

04.06.2020 admin 0

Почитувани ФЛАГРАНТНО КРШЕЊЕ НА ВЕРСКИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ ГРОМ ги повикува членовите на Владата а особено министерот Филипче и политичарот Жарко Караџовски да прошетаат пред […]

ГРОМ ОСТРО СЕ СПРОТИВСТАВУВА СО ОДЛУКАТА НА ВЛАДАТА ЗА ЦЕЛОСЕН КАРАНТИН: Одлуката да важи само за лоцираните кластери на Ковид 19, останатите граѓани треба да бидат слободни!

03.06.2020 admin 0

СООПШТЕНИЕ Опозицијата досега ги поддржа сите мерки предложени од Владата на Република Македонија. Од политички мотиви на ден 28.05.2020 година Здравствената Комисија и Владата на […]