Соња Стефановиќ

Член на Извршен Одбор

Соња Стефановиќ – м-р. по мировни студии

Соња Стефановиќ е родена на 12 август 1963 година во Скопје. По образование е лектор-преведувач, дипломирана на катедрата по македонски јазик на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј“. Во професионалната биографија запишани се многу искуства како новинар, уредник и дописник, а работела и како професор по македонски јазик. Автор е на повеќе научни трудови, учесник во многу меѓународни проекти, а во моментов е дел од проектот Македонски институт за медиуми и подготвува проект за имплементирање на безбедносната култура кај ромската популација. Магистер е по мировни студии на Институтот за мир и развој на Филозофскиот факултет и ја подготвува докторската теза на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“.

Е-маил адреса: sonja.stefanovikj@grom.mk

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin