Штеријо Николов

Член на Извршен ОдборЧлен на Извршен Одбор

Штеријо Николов – дипломиран инжинер – агроном

Штеријо Николов е роден на 25 август 1961 година во Велес. Тој е магистер по земјоделски науки на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје.

Во 1991 година го формирал Здружението на Власите во Велес и е негов прв претседател. Неговата работна биографија бележи повеќе раководни функции во агрокомбинатот „Лозар“ – Велес и во „Вардар“ – Градско, каде што бил и генерален директор. Извесен период се занимавал со сопствен бизнис, а од 2005 година работи во АД „Семенарство“ – Скопје, како извршен директор. Досега не бил вклучен во политика.

Е-маил адреса: shterijo.nikolov@grom.mk

Споделете го линкот на социјалните мрежи
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin